6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Polis kapı kapı dolaşıyor

KASTAMONU POLİSİ HIRSIZLIKLARA KARŞI KAPI KAPI DOLAŞIYOR

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, kapı kapı dolaşarak vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri vatandaşları hırsızlık olayları ve alınması gereken tedbirler konusunda uyardı. Son günlerde çevre iller ve il genelinde meydana gelen hırsızlık olaylarının artması üzerine harekete geçen polis, vatandaşları kapı kapı gezerek uyarmaya çalışıyor. Vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı tanımadıkları kişiye kapılarını açmamaları, apartmanlarının giriş kapısını sürekli kapalı tutmaları gibi birçok önemli tavsiyede bulunan polisler, bu uyarıları yaparken kendilerine bile “Kim o” demeden kapıyı açan ev sahiplerine uyarılarda bulundu. Uyarılar esnasında vatandaşlara broşürlerde dağıtıldı. Polis, vatandaşlara hırsızlık olaylarına karşın mutlaka yapmaları gereken şeyleri ise şöyle sıraladı:

“Evden çıkmadan önce kapı ve pencerenizi kontrol edin. Apartman giriş kapısını devamlı kapalı tutun. Evden uzun süreli ayrılacağınızda değerli eşyalarınızı evde bırakmayın, yanınıza alın. Evinizden ayrıldığınızda kapının önüne bir çift ayakkabı bırakın. Zili çalan kişiyi tanımıyorsanız apartman otomatiğine kesinlikle basmayın. Komşularınız hakkında tanımadığınız kişilere pazara gitti, tatile gitti, evde yok gibi bilgiler vermeyin. Hırsızlar sadece gece soymaz, gündüz bile apartmanınızda duyduğunuz seslere duyarlı olun, komşularınızı evini kontrol edin. Hırsızlar eve girdiğinde ilk olarak yatak odasını ararlar, değerli eşyalarınızı başka yerde saklayın. Zemin katta veya birinci katta otuyorsanız pencerenizi kesinlikle demir parmaklıklarla kapattırın. Apartmana veya evinize seyyar satıcı almayın. Posta kutunuzu devamlı boşaltın veya komşunuza boşalttırın, hırsıza davet çıkarmayalım, çünkü hırsızın ilk gireceği ev posta kutusu dolu olandır. Akşam dışarı çıktığınızda evin dışarıdan görülebilecek ışıklarından birini açık bırakın ve evdeymiş görünümü verin. Güvenlik kamerası çok etkili ve caydırıcı bir önlemdir. Yeni eve taşındığınızda evin anahtarını kesinlikle değiştirin. Evinizin etrafında gördüğünüz şüpheli şahıs ve araçları 155 polis imdat hattına bildiriniz. Hırsızlık meydana gelmişse evinize girmeden hiçbir yere dokunmadan olay yerini muhafaza edin ve 155'i arayın.”

KASTAMONU POLİSİ HIRSIZLIKLARA KARŞI KAPI KAPI DOLAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 11:37:01
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 18:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?