6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Ramazan topu yerine ses bombası

RAMAZAN TOPU SES BOMBASIYLA YER DEĞİŞTİRDİ

Kastamonu Belediyesi, Ramazan'da top yerine ses bombası atma geleneğini bu yılda sürdürüyor.

Vatandaşların tehlikeli olduğu düşüncesiyle şikayetlerde bulunduğu Ramazan topuna, belediye hem geleneği devam ettirmek hem de tehlikeyi sıfıra indirmek için ses bombası kullanarak çözüm buldu.

Yıllardır kaleden atılmakta olan Ramazan topu, çevre halkının "Pencerelerimiz kırılıyor, binalarda çatlak oluşuyor" şeklindeki şikayetleri üzerine yerini ses bombasına bıraktı. Kastamonu Belediyesi de bu şikayetleri değerlendirerek geleneği devam ettirmek adına bir kaç yıldır başlattığı ses bombası atma geleneğini bu yılda sürdürdü. Kullanımı daha kolay ve tehlikesiz olan ses bombaları iftarda, sahurda atılıyor. Ses bombasının atılmasını ise itfaiye ekipleri gerçekleştiriyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan, "Önceki yıllarda Ramazan'da top atışı yapıyorduk. Fakat top atışı Kastamonu Kalesi çevresindeki tarihi ahşap evlerde tehlikeye neden oluyordu. Bu sebeple artık ses bombası atıyoruz. Herhangi bir tehlikesi yok. Böylece şikayetler ve problemler ortadan kalktı. Önceden top atılırken içindeki paçavraların evlerin çatılarına düşmesi nedeniyle yangın tehlikesi vardı" dedi.

RAMAZAN TOPU SES BOMBASIYLA YER DEĞİŞTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 12:28:00
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 13:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?