26
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Rehberlikle başladı, şimdi Kastamonu Konakları'nı dünyaya tanıtıyor

Rehberlikle başladığı turizmciliğe acente kurarak devam eden ve Kastamonu’da Toprakçılar Konakları’nı turizme açan Gülsen Kırbaş, Kastamonu’nun keşfedilmeyi bekleyen doğa, kültür ve tarih kenti olduğunu söyledi.

Turizmcilikteki 20 yıllık birikimini Kastamonulularla paylaşmak için böylesi bir yatırıma girdiklerini belirten bayan Kırbaş, Dr. Atıf Uğurlu’nun da ortak olduğu Kastamonu Konak İşletmeleri Turizm Ticaret ve Sanayi Limitet Şirketi’ni kurarak işe başladıklarını ve ildeki diğer konakları da turizme kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kastamonu’nun kültür turizmi açısından son derece fakir bir kent olduğunu, turizmde gelişme potansiyeli olmasına rağmen bugüne kadar yatırım yapılmadığını hayret içersinde izlediğini işaret eden Gülsen Kırbaş, "Konak işletmeciliğinin ve pansiyonculuğun Safranbolu örneğinde olduğu gibi Kastamonu’da da gelişmesi gerektiğini düşündüm. Bunun için de birinin önderlik yapıp yol göstermesi gerekiyordu. Bu alanda örnek olur, Kastamonuluları da bu işe özendiririm diye düşündüm. O yüzden buraya yatırım yapmayı uygun gördüm" dedi.

2002 yılında TÜRSAB’a bağlı seyahat acenteleriyle birlikte Kastamonu’ya geldiğinde restorasyon çalışmalarını gördüğünü, çok etkilendiğini, konak işletme düşüncesini dönemin Valisi Eniz Yeter’e açtığında büyük destek gördüğünü kaydeden Gülsen Kırbaş, "O zaman restorasyonu devam eden, şimdi işletmecisi olduğum Toprakçılar Konakları’nı görmüş, restoran ve otel olarak işletilmesinin uygun olacağı fikrini ortaya atmıştım. İşletmesine talip olduğum bu konakların tefrişi, iç dizaynı ve çevre düzenlemelerini biz yaptırdık. Hatta bazı işlerinin yapımında bizzat kendim büyük bir zevkle çalıştım. Yaklaşık 150 milyar liralık bir yatırım yaptık. Yalnız ben bu konakların yeterli geleceğini sanmıyorum" diye konuştu.
Kastamonu’da koruma imar planlarının uygulanmasının ve dokunun bozulmasının önüne geçilmesi gerektiğine de dikkat çeken Gülsen Kırbaş, devletin düşük faizli kredilerle bu tür turizm yatırımı yapmak isteyen girişimcileri desteklemesi gerektiğine işaret etti.

MURAT KÖSE-KASTAMONU (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 13:22:58
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 15:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?