6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Rotary Kulübü'nden YTL konferansı

Kastamonu Rotary Kulübü dönem başkanı Avukat Tuncay Yılmaz’ın girişimleri ile Ocak ayında kullanılmaya başlayacak olan Yeni Türk Lirası (YTL) ile ilgili konferans düzenlendi.

5 Rotary kulübünün iş birliği ile Kastamonu Ticaret Odası’nda (KATSO) gerçekleşen konferansa iş dünyasından ve bazı belediyelerden muhasebeciler katıldı.

 Konusunda uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı konferansta açılış konuşmasını Kastamonu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Tuncay Yılmaz yaptı. Başkan Yılmaz, yeni yılda hayatımıza girecek olan YTL’nin vatandaşa tanıtılması için bu konferansı düzenlediklerini belirtti. Başkan Yılmaz’ın ardından konferansa konuşmacı olarak katılan İnter Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Berrin Soydemir, Merkez Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Işık, İktisat ve Finans Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Ali Bilge, YTL hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

Merkez Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Işık, "Yeni yılda hayatımıza girecek olan YTL’nin hayatımızı etkileyeceği kesin. Ancak bu paraya kısa zamanda alışacağız. YTL ile birlikte belki çok az bir enflasyon artışı olabilir. Paradan sıfır atan tüm ülkelerde bunun örneğini gördük" dedi.
İnter Menkul Değerler Genel Müdürü Yardımcısı Berrin Soydemir ise, YTL ile büyük enflasyon artışının olmayacağını, ancak uygulamada bazı eksikliklerin yaşanabileceğini ifade ederek, Türk parasının yabancı para karşısında değer kazanması için sıfır atılmasının gerekli olduğunu anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcıların sorularını cevaplayan konuşmacılar, özellikle kredi kartı kullanımı konusunda tüketiciyi uyardılar. Kredi kartlarının sokakta dağıtılmasının yanlış olduğunu vurgulayan konuşmacılar, ’ileride kredi kartları karşımıza kriz olarak çıkabilir’ uyarısı yaptılar.

kastamonu
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 10:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?