7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Şehri nine evine kavuşuyor

ŞEHRİ NİNEYE EVİ TÖRENLE TESLİM EDİLECEK

Tosya Aşağıdikmen köyünde yaşayan ve kimsesi olmayan Şehri Çay'ın evi düzenlenen törenle teslim edilecek.

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Aşağıdikmen köyünde tek başına yaşayan 83 yaşındaki Şehri Çay'ın devlet-millet iş birliği ile yapılan evinin anahtarları düzenlenen törenle kendisine verilecek.

Tosya Kaymakamı Arslan Yurt'un girişimiyle Şehri Çay'a yaptırılan evin 50 metrekare ev 15 gün gibi kısa bir sürede bitirilecek. Toplam 24 bin TL'ye mal olacak olan evin, 1 Temmuz tarihinde teslim edilmesi planlanılıyor. Aşağıdikmen köyü muhtarı Kadri Eken, “Köyümüzde yaşayan ve kimsesi olmayan Şehri Çay (83), yaklaşık 13 yıl önce Recep Çay ile evlenerek köyümüzde ikamet etmeye başladı. Recep Çay'ın vefat etmesi sonucunda çocukları da olmadığı için yapayalnız kaldı. Bizlerin ve komşularının verdikleri ile yıkık dökük bir evde yaşamını idame ettiriyor. Şehri Çay'ın bu durumunu Tosya Kaymakamı Arslan Yurt'a bildirim. Olayı öğrenir öğrenmez kendisi hemen köyümüze gelerek Şehri ninenin durumu yerinde gördü. Kendisini bu durumdan kurtarmak için yaşlılar yurduna yerleştirmeyi teklif etti. Şehri Çay ise, komşularının kendisine baktığını söyleyerek bu teklifi kabul etmedi. Kaymakam Bey, 'Madem yaşlılar yurduna yerleşmeyi kabul etmiyor, bizde devlet vatandaş işbirliği ile Şehri Çay'a ev yapalım' dedi. Köyün girişinde bir arsayı tahsis ettik. Arsanın yerini, Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, TOSTAŞ Genel Müdürü Şerafettin Kınasakal, ve Tosya SYDF Müdürü Recep Keçeci köyümüze gelerek görüp beğendiler. Malzemelerini ise kendi aralarında kararlaştırarak temin edeceklerini söylediler. Şehri Çay'a yapılacak olan evin inşaatına başlandı ve hasırı atılmak üzere, inşallah en kısa sürede bitirilerek 83 yaşındaki Şehri Çay'a teslim edilecek, kendiside bu sıkıntılı yaşamından kurtulacak” dedi.

83 yaşındaki Şehri Çay'a teslim edilecek evin düzenlenen törenle verileceği belirtildi. Şehri Çay'a evin anahtarının eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun vereceği kaydedildi.

Ayrıca, Şehri Çay'A hayır sever vatandaşlardan, buzdolabı, çamaşır makinesi, ocak, mobilyalar ve diğer yaşam malzemelerinin yardımlarının yapılması bekleniyor.

ŞEHRİ NİNEYE EVİ TÖRENLE TESLİM EDİLECEK
ŞEHRİ NİNEYE EVİ TÖRENLE TESLİM EDİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 14:52:05
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 14:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?