5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Sümbüller çiçek açtı

Kastamonu’da baharın habercisi olan sümbül, çiçeklerini açtı.

Kastamonu’nun merkeze bağlı Talipler köyünde kesme çiçek yetiştiriciliği yapan Hasan Karaosmanoğlu’nun arazisinde baharın yaklaştığı günlerde sümbüller çiçek açtı.

Büyümekte olan sümbül çiçekleri, çevresindeki arazi arasında renkleriyle kendini hemen gösterirken, o güzel kokusuyla adeta baharın geldiğini hatırlattı. Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ayhan Büyükçağlayan ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Enis Gökçek, Kastamonu’da kesme çiçek üreticilerinden Hasan Karaosmanoğlu’nu tarlasında ziyaret etti. Kastamonu’da 24 yıldır bu işle uğraştığını belirten Karaosmanoğlu, 20 dönümlük arazide Türkiye’ye Kastamonu’dan sümbül çiçeği üretiyor.

Karaosmanoğlu, Kastamonu’nun kesme çiçekçilik açısından şanslı topraklara sahip olduğunu ifade etti. Karaosmanoğlu, "Kastamonu çiftçisi, ülkedeki diğer çiçek üretim merkezlerine göre ara dönemlerde yani Haziran ayından itibaren Ekim ayının sonuna kadar kesme çiçek üretebiliyor" dedi.

Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ayhan Büyükçağlayan da, “Yeni kişilerde bu işe girişsin istiyoruz” diye konuştu. Son 2 yılda İl Özel İdaresi ve Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde yaklaşık 60 bin TL kesme çiçek üreticisine destek verildiğini hatırlatan Büyükçağlayan, Karaosmanoğlu’ndan birtakım bilgiler aldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2012 Cumartesi 15:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?