7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Tadal Gıda pekmez üretiyor

TADAL GIDA A.Ş. PEKMEZ ÜRETİMİNE BAŞLADI

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine kurulan Tadal Gıda A.Ş.'ye ait şeker pancarı pekmezi tesisi tam kapasite olarak üretime başladı.

Taşköprü Kalkınma Platformu çalışmaları çerçevesinde 35 ortaklı olarak 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ve 2 bin 500 metre kare kapalı alan üzerine kurulan Tadal Gıda A.Ş.'ye ait Pancar Pekmezi Fabrikası, deneme üretimini tamamlayarak normal üretime geçti. Tam kapasite ile çalışmaya başlayan fabrika, "Pekmar" markası ile ürettiği pancar pekmezini satışa sundu.

Tadal Gıda AŞ. Genel Müdürü Hüsamettin Gökçe, "Her Mevsim Pekmez" sloganı ile yol açıktıklarını belirterek içerisinde bulunan vitaminler ve mineraller ile sağladığı enerji gücü sayesinde pekmezin sürekli tüketilen bir besin maddesi olmasını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Ürettikleri pekmezi marketlerin raflarında satışa sunduklarını kaydeden Gökçe, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kastamonu Günleri etkinliğinde de kiraladıkları stantta ürünlerini başkentlilerin damak tadına sunacaklarını en kısa sürede de yurt içinde bir çok satış noktasında isteyenlerin rahatlıkla Pekmar Pancar Merkezi'ne ulaşacabileceğini ifade etti.

Pancar pekmezinin yüzyıllardır ananevi koşullarda ve açık kazanlarda kaynatılarak yapıldığını belirten Tadal Gıda AŞ. Genel Müdürü Hüsamettin Gökçe, 35 ortaklı olarak kurulan fabrikanın Türkiye'de bir ilk teşkil ettiğini ve tam otomatik koşullarda üretim yapan tek pancar pekmezi tesisi olduğunu söyledi.

Gökçe, "Tamamen kapalı sistemde hijyenik koşullarda el değmeden ve hiçbir katkı maddesi bulunmadan doğal şekilde üretim yaptığımız fabrikamızın günlük üretim kapasitesi 10 ton" şeklinde konuştu.

TADAL GIDA A.Ş. PEKMEZ ÜRETİMİNE BAŞLADI
TADAL GIDA A.Ş. PEKMEZ ÜRETİMİNE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 14:35:04
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 17:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?