6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Tarihi sergiye büyük ilgi

Ekonomide Kalkınma Derneği’nin (EKD) Kastamonu’da açtığı el sanatları kursunda, kursiyerlerin hazırladıkları el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı.

Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen serginin açılışını yapan Kastamonu Valisi Mustafa Kara ve Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Dernek Başkanı Sevim Tombalakoğlu’nu ve kursiyerleri kutlayarak başarılarının devamını diledi. Yoğun ilgi gören sergiyle ilgili olarak Ekonomide Kalkınma Derneği Başkanı Sevim Tombalakoğlu, "Dernek olarak Kastamonu’nun el sanatları zaten tanınmış. Kendi memleketimizde bu kursu açmamızın amacı okuyamamış ev hanımlarımıza iş imkanı sağlamaktı. Buranın kültüründe var. İki ay önce başladığımız kursumuzda başarılı çalışmalar yaptık. Kastamonu da büyük destek gördük, herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Kursta eğitimci olarak görev alan Nesrin Dumanlı ise, "Kastamonu’nun tüm yetkilileri ve halkı bize sahip çıktı. Konaklarımızın eskiden duvarlarını süsleyen aynalarımızı tekrar konaklarımıza kazandırmak istiyoruz" dedi.

Kastamonu-iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 11:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?