6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Tarladan tıp fakültesine

TARLADAN TIP FAKÜLTESİNE

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Anadolu Lisesi'nde okuyan ve okuldan arta kalan boş zamanlarını Aşağı Emerce köyünde ailesinin hayvanlarını otlatmakla geçiren İbrahim Özsoy, Kastamonu genelindeki Anadolu Liseleri arasında Tıp Fakültesini kazanan tek öğrenci oldu.

Çevresi ve öğretmenleri tarafından sevilen bir öğrenci olan İbrahim Özsoy, çocukluğunun köyde hayvan otlatmak ve tarla işlerinde ailesine yardımcı olmakla geçtiğini, lise hayatı boyunca okuldan arta kalan zamanında ailesine yardımcı olduğunu söyledi. Çoğu zaman tarlada hayvanları otlatırken ders çalıştığını anlatan Özsoy, hedefini belirleyerek doktor olmaya karar verdiğini ve bunun içinde üniversite sınavına hazırlanırken her gün 3 saat düzenli ders çalıştığını belirtti. Sadece son sınıfta dershaneye gittiğini anlatan Özsoy, şöyle konuştu: "Bilgimin temelini ise okulda öğretmenlerimden aldım. Her gün dersimi düzenli olarak çalıştım. Öğretmenlerim her zaman yanımda oldu. Bilmediğim konularda beni aydınlattılar. Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ni kazanmaktan dolayı çok mutluyum. Memleketime yararlı bir doktor olmak istiyorum."

Taşköprü Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Türkan da, İbrahim'in okuldaki örnek öğrencilerden biri olduğunu ve azmi sayesinde hedefi olan Tıp Fakültesi'ni kazandığını ve bundan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Kastamonu ve ilçelerindeki Anadolu liselerinden Tıp Fakültesi kazanan başka bir öğrenci olmadığına da değinen Türkan, "Bu okulumuzun eğitim camiasının görevine özen göstermesi ve öğrencilerimizin de tertip ve düzen içinde çalıştığının bir göstergesidir" diye konuştu.

Taşköprü Aşağı Emerce köyünde çiftçi olan Satılmış- Hatice Özsoy çiftinin iki çocuğundan biri olan İbrahim'in bir de ablası bulunuyor. Abla Esra Özsoy da, Ankara Üniversitesi Coğrafya Bölümü'nde okuyor.

TARLADAN TIP FAKÜLTESİNE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 13:59:04
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 14:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CEYHUN ÇELİK IP: 78.188.215.xxx Tarih : 10.09.2010 14:47:29

bu kardeşimizi tebrik ediyorum allah başarılarını daim etsin inş.....