7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Taşköprü festivale hazır

TAŞKÖPRÜ FESTİVALE HAZIR

Kastamonu Taşköprü İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 5-8 Ağustos tarihleri arasında 24.’sü gerçekleşecek olan Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü 24.Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Kentte yapılan bir dizi düzenlemelerin ardından festival standları hazırlanırken, ilçe bayrak ve flamalarla süslendi. Festival nedeniyle ilçeye yaklaşık 100 bin ziyaretçinin gelmesini hedeflediklerini belirten Başkan Arslan, “Taşköprülüler her şeyin en iyisine layık olduğunu biliyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz. İlçe halkına bu yılda unutulmaz bir festival armağan etmek amacıyla en iyi şekilde hazırlandık. Hazırlıklarımızı şimdiden tamamladık. Bir festivale daha ulaşmanın gurur ve heyecanını hep birlikte yaşadığımızı hissediyorum. Dört gün sürecek festival süresince Taşköprü'ye yaklaşık 100 bin ziyaretçi bekliyoruz. Bu güzel duyguları yaşamak ve paylaşmak isteyen herkese kapımız açıktır. Herkesi 5-8 Ağustos tarihlerinde Taşköprü’ye bekliyoruz” dedi

TARKAN KONSER VERECEK

Festivalde Mega star lakaplı ünlü sanatçı Tarkan konseri de yer alıyor. Tarkan’ın yanı sıra festivalde Bengü, Hasan Yılmaz ve Eylem Naz gibi isimlerinde konseri yer alıyor. Ayrıca festivalde İspanya, Cezayir, Litvanya, Karadağ-Montenogro, Romanya ve Türikye’den halk dansları gruplarının gösterileri yer alıyor. Türkiye’den Haydarpaşa Folklör Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Merkezi Derneği (Hayfem) Halk Oyunu ekipleri ile Ölüdenizli Yarenler grubu festivalde sahne alacak.

FESTİVAL PROGRAMI

Festivalin açılışı 5 Ağustos Perşembe günü ilçe girişine yapılan sarımsak heykelinin açılış ve festival kurdelesinin kesilmesi ile yapılacak. 6 Ağustos Cuma günü ise Kozmik Bilim Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin de katılacağı ''Taşköprü'nün Doğal ve Beşeri Zenlikleri'' konulu panel düzenlenecek Panelde ise Taşköprü Belediyesi'nin kültür hizmeti olarak yayınladığı ‘Kastamonu Salnameleri’nde Taşköprü’ ve ‘Taşköprülü Gurur Kaynaklarımız’ isimli kitapların da tanıtımı yapılacak. Aynı günün akşam saatlerinde ise Köprübaşı festival alanında Sarımsak yeme ve Sarımsaklı Dondurma yeme yarışmaları yapılacak. Yarışmalardan sonra ünlü sanatçı Tarkan Sahne alacak. 7 Ağustos Cumartesi günü ise halkın ve protokolün katılımı ile sabah gerçekleştirilecek ‘Bisiklet şehir turu’ ardından ise yerli ve yabancı halk oyunu ekiplerinin gösterileri yer alacak. Geleneksel güzellik yarışmasının da bulunduğu fesitvalin üçüncü günü, Eylem Naz, Hasan Yılmaz ve ünlü sanatçı Bengü konserleri sona erecek. Festivalin son gününde ise geleneksel Rahvan at yarışları, akşam ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Sanatçıları konseri yer alıyor.

TAŞKÖPRÜ FESTİVALE HAZIR
TAŞKÖPRÜ FESTİVALE HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:31:02
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 15:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?