6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Taşköprü sarımsağı 10 TL!

TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI 10 TL'DEN ALICI BULDU

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bu hafta kurulan sarımsak pazarında dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağı 10 TL'den alıcı buldu.

Sabah erken saatlerden itibaren mahsulünü pazar alanına getiren Taşköprülü sarımsak üreticilerinin bu yıl yüzünü güldüren Taşköprü sarımsağı bu hafta kurulan pazarında birinci kalitesi 8-10 TL, ikinci kalitesi 5.5-8 TL, üçüncü kalitesi ise 3-5.5 TL arasında alıcı buldu. Taşköprü’ye bağlı Çaycevher köyündeki sarımsak üreticilerinden Niyazi Arslan, bu yıl ki sarımsak fiyatlarının üreticiyi memnun ettiğini, bu hafta ise fiyatların yüksek olması dolayısıyla satışlarda bir nebzede olsa düşüş yaşandığını fakat mahsullerinin değerini korumasından dolayı da mutluluk duyduklarını ifade etti.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da Taşköprü sarımsağının bu yıl üreticisinin alın terini koruduğunu ve kendilerinin de her zaman üreticinin mahsulünün değerini koruması için ellerinden gelen çalışmayı gösterdiklerini, kısa süre önce Taşköprü sarımsağına aldıkları coğrafi işaretin de sarımsağın değerini korumasında büyük etken olduğunu kaydetti.

TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI 10 TL'DEN ALICI BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 15:59:01
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 16:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?