7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Taşköprü'ye yılın ilk karı yağdı

TAŞKÖPRÜ'YE YILIN İLK KARI YAĞDI

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde dün gece başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı bir çok köy yolu da ulaşıma kapatmış durumda.

Taşköprü Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre, Taşköprüye bağlı 126 köy yolunun 30'u ulaşıma kapalı durumda yol açma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildiren yetkililer, akşam saatlerine kadar kapalı olan köy yollarını ulaşıma açılacağı bildirildi. Öte yandan Kastamonu-Taşköprü karayolunda aşırı kar yağışından dolayı bozulan yollar nedeni ile ulaşımın tek şeritten kontrollü olarak sağlandığı öğrenildi. Her zaman olduğu gibi kar yağışına gene en çok çocuklar sevindi kardan adam yaparak, kayarak

ve kar topu oynayarak eğlenen çocuklar havanın soğuk olmasına aldırmadan lapa lapa yağan karla ayrı bir sevinç yaşadı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürürken, karın doyumsuz manzarasını ölümsüzleştirmek isteyenler fotoğraf makinelerine sarıldı. Gençlerin yanı sıra çarşı esnafı da kar topu oynayarak karın tadını çıkardılar. Hallerinden gayet memnun görünen ilçe halkı uzun süredir yağmayan kardan oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.

Belediye ekipleri herhangi bir tehlikeye mahal vermemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

TAŞKÖPRÜ'YE YILIN İLK KARI YAĞDI
TAŞKÖPRÜ'YE YILIN İLK KARI YAĞDI
TAŞKÖPRÜ'YE YILIN İLK KARI YAĞDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2010 Cumartesi 15:32:03
Güncelleme :12 Aralık 2010 Pazar 00:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?