5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Tatbikat nefesleri kesti

Kastamonu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), kanyonlarda meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı tatbikat gerçekleştirdi.

Kanyonların turizme açılmasıyla birlikte profesyonel ve amatör spor branşlarında dağcıların kanyon yürüyüşlerine gelmesini göz önünde bulundurarak tatbikat yaptı.

Horma Kanyonunda gerçekleştirilen tatbikatta Kastamonu UMKE ekibi, kanyonlarda meydana gelebilecek olumsuz durumlarda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timinin çalışmalarının yanı sıra medikal kurtarmayı da kısa sürede yapmayı amaçlıyor.

Bu kapsamda Kastamonu UMKE ekibi, kanyon ve dağcılık konusunda 5 gün boyunca dağda yaralı kurtarma, tırmanma, iple dağdan inme ve ip düğümleme eğitimleri alarak tatbikatlarını başarılı bir şekilde tamamladı.

Kastamonu 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi ve UMKE Sorumlusu Dr. Mustafa Akaslan, yapılan eğitim çalışmaları yerinde inceleyerek, “Kastamonu’da göreve hazır ve daha iyi hizmet verebilmek için yaz, kış tatbikat yapıyoruz. Medikal kurtarma ekipleri dağcılık konusunda da uzmanlaşma yolunda ilk adımlarını atmış oldu. Daha iyi bir ekip olmak için gerekli desteği her zaman vereceğiz ve eğitimlerimizi sürekli olarak devam ettireceğiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2012 Perşembe 16:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?