6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Tekel işçilerine meşaleli destek

TEKEL İŞÇİLERİNE MEŞALELİ DESTEK

Ankara'da eylem yapan TEKEL işçilerine Kastamonu'da gerçekleştirilen meşaleli yürüyüşle destek verildi.

Meşaleli yürüyüşe Kastamonu Sivil Toplum Birliği de destek verdi. Yaklaşık 2 bin civarında kişinin katıldığı yürüyüşte, "TEKEL işçisi yalnız değildir", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş Kastamonu Kız Meslek Lisesi önünden başladı ve Nasrullah Meydanı'nda sona erdi. Eyleme destek veren Kastamonu Şeker Fabrikası işçileri de fabrikalarının özelleştirilmesini protesto etti.

Yürüyüş sonrasında ortak basın açıklamasını okuyan Türk İş İl Temsilcisi Mehmet Çelik, "TEKEL işçisinin verdiği mücadele, başta 4-C olmak üzere güvencesiz tüm çalışma biçimlerinin açığa çıkmasını ve bu sorunun Türkiye gündemine oturmasını sağlamıştır. Milyonların desteğini alan bu mücadele sonucunda 4-C statüsünde önemli değişiklikler yapılmış, ancak bu değişikler 4-C'nin iş güvencesinden yoksun ve kazanılmış hakları korumayan yapısını değiştirmemiştir. Bu nedenle TEKEL işçilerinin özlük haklarıyla

birlikte kamu kuruluşlarına yerleştirilme talebi sürmekte ve buna olan destek büyüyerek devam etmektedir" dedi.

Çelik, ayrıca cumartesi günü yine Nasrullah Meydanı'nda 2 saat sürecek olan bir oturma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı. Eylem sorunsuz bir şekilde sona erdi.

TEKEL İŞÇİLERİNE MEŞALELİ DESTEK
TEKEL İŞÇİLERİNE MEŞALELİ DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 19:25:00
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 19:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?