5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Terk edilince hayata küstü

Kastamonu’da 5 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından yatağa bağımlı hale gelen Abdullah Sarıalioğlu’nun ailesi, gelinlerinin oğullarını terk edip yardım paralarını gönderdiği ailesinin yanına gittiğini belirterek, “Dernek de parayı geri istiyor. Zor durumdayız. Yardım bekliyoruz” dedi.

11 Mart 2008’de henüz 11 aylık evliyken motosikletiyle Daday yolu Taşlık köyü yakınlarında öğrenci servisine çarpan Abdullah Sarıalioğlu, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından ailesinin yakınları tarafından 15 bin lira toplanarak özel ambulans helikopterle Ankara’da İbn-i Sina Hastanesi’ne sevk edildi. Sağ bacağı kesilen ve bilinci kapalı halde evine dönen Abdullah Sarıalioğlu, 1,5 yıl hiç tepki vermedi. Şahsın kaza sırasında 8,5 aylık hamile olan eşi Melek Sarıalioğlu, 15 gün sonra kızı İkbal’i dünyaya getirdi.

Eşinin ve kızının sevgisiyle önce parmaklarını oynatan, daha sonra kollarını hareket ettirmeyi başaran Sarıalioğlu’nun eşine ve kızına gülümsemesi doktorları da şaşırttı. Zamanla kızına ve eşine gülümseyerek tepki vermeye başlayan Sarıalioğlu, eşi tarafından terk edilince yeniden hayata küstü.

Melek Sarıailoğlu'nun felçli eşine hayırseverler tarafından yapılan yardımları da Adana’da yaşayan ailesine gönderdiği iddia edildi. Baba Salih Sarıalioğlu, yaklaşık 50 bin TL’ye yakın yardım parasının geldiğini belirterek, bunlardan kendilerinin haberi olmadığını ve geçtiğimiz günlerde gelini Melek Sarıalioğlu’na ait not defterinde ailesine gönderdiği paraları yazılı bir şekilde bulduklarını ileri sürdü.

YARDIM YAPAN DERNEK ŞİMDİ PARASINI GERİ İSTİYOR

Gelinlerinin annesine, babasına, ablasına ve ağabeyine gönderdiği para ve altınları deftere tek tek not ettiğini kaydeden Salih Sarıailoğlu, son olarak yardım maksadıyla kendilerine 17 bin TL vermek isteyen bir yardımsever derneğinin Kastamonu’daki bürosuna kendilerini çağırdığını söyledi.

Burada gelini Melek Sarıailoğlu’na 17 bin TL verdiklerini ve kendisine ise boş bir senede imza attırdıklarını iddia eden Salih Sarıailoğlu, yardım yaptıkları parayı şimdi kendisinden boş senede attığı imza nedeniyle geri istediklerini ve bu yüzden savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Salih Sarıalioğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Dernek bize 17 bin TL yardımda bulundu. Bu parayı gelinime verdiler. Bana ise boş senede imza attırdılar. Ben gelinim oğlumla iyi olsun, huzursuzluk çıkmasın, evine dönmesin diye hepsine göz yumdum. Gelinim kaçtıktan sonra yardım derneği verdiği parayı geri almaya çalışıyor. Bu yüzden beni savcılığa şikayet ettiler. Ben ise bu derneğe, ‘Bana para vermediniz, benden hangi parayı istiyorsunuz?’ diyorum. Bana, 'Sen anlamazsın' diyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Şaşırdım kaldım. Büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Zaten zor durumdayız. Her şeyimi oğlum için harcadım. Malım, mülküm hepsi bitti.”

"ANNEM AMELİYAT OLACAK" DİYE EVİ TERK ETTİ

Gelini Melek Sarıalioğlu’nun annesinin ameliyat olacağını söyleyerek evden çıktığını dile getiren Salih Sarıailoğlu, daha sonra Adana’ya varıp varmadığını merak ettiğini ve gelinini aradığını söyledi. Ailenin telefonlara cevap vermediğini kaydeden Salih Sarıailoğlu, bir süre sonra telefonla ulaştıkları ağabeyinin kendilerine artık Melek’in geri dönmeyeceğini ve bu işin bittiğini söylediğini kaydetti. Ayrıca gelinin gitmeden önce Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan toplam 6 bin 500 TL para çektiğini ileri süren Salih Sarıailoğlu, “Meğer gelinim gelen yardımları ailesine gönderiyormuş. Gitmeden SGK’dan, ondan sonra dernekten para almış. Bizim haberimiz yok bunlardan. Biz paranın peşinde değiliz. Yeter ki gelinim geri gelsin. Oğlumla iyi olsun, yine eskisi gibi mutlu olsunlar” diye konuştu.

“KANIMIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM”

Oğlunu yaşatabilmek ve sağlığına kavuşturabilmek için kanının son damlasına kadar savaşacağını söyleyen Salih Sarıailoğlu, “Oğlumda büyük ilerlemeler vardı. Bu duruma doktorlar bile çok şaşırdı. Fakat gelinim ve torunum gittikten sonra oğlumdaki ilerleme tamamen durdu. Günden güne geri gidiyor. Oğlum, kızına büyük hasretlik duyuyor. Ne olur torunumu oğlumdan ayrı koymayın” dedi.
Oğluna 5 yıldır hiç usanmadan baktığını ifade eden Salih Sarıailoğlu, yetkililerden yardım isteyerek oğlunun fizik tedavide muayene olmasını istedi. Kendisinin oğlunun yanında durabileceğini ve her türlü temizliğini yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Salih Sarıailoğlu, oğlunun tedavi edilebilmesi için şimdi kendisine Sağlık Bakanlığından bir el uzanmasını bekliyor. Bankalara olan borcu nedeniyle maaşına el konulduğunu belirten Salih Sarıailoğlu, ev kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından çıkarılmak istendiğini söyleyerek, “Bunların yanı sıra oğlumun bakımı çok zahmetli. Mama torbası, bezi, mide sondası gibi malzemeleri artık alamaz hale geldim. Zaten iyilerini alamıyorum, adilerini kullanıyorum. Kimse kimsenin derdiğini bilmez, oğlumu ihmal etmemeye çalışıyorum” diye konuştu.

GELİNİMİZLE HİÇ BİR SONUMUZ YOKTU

Gelinini çok sevdiğini ve hiçbir sorunlarının bulunmadığını vurgulayan Safiye Sarıailoğlu ise kendilerinin de yaşlandığını belirterek şöyle konuştu:
“Şu anda yapıyoruz ama biz de iki gün sonra elden ayaktan düşeceğiz. Oğlum hiçbir ihtiyacını kendisi karşılayamıyor. Torunumuz için her şeye katlandık. Oğlum da çocuğu için yaşam mücadelesi ediyordu. Ama biricik kızımızı annesi alıp gitti. Bizi bu şekilde terk etti. Biz para pul istemiyoruz. Yeter ki gelinim geri gelsin ve yine eskisi gibi mutlu olsunlar.”

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2012 Perşembe 17:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?