6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Terminalde panik!

Kastamonu BEDAŞ Müessese Müdürlüğü'nün tahsilat bölümü ve Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde unutulan 2 çanta, vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Polise ilk şüpheli çanta ihbarı BEDAŞ'tan geldi.

Olay yerine giden güvenlik güçleri, siyah renkli bir çocuk çantasını tahsilat servisindeki koltukların üzerinde buldu. Binayı boşaltan polisler, çantanın bulunduğu yeri güvenlik şeritleriyle kapattı.

Güvenlik güçleri, BEDAŞ'da önlemlerini aldığı sırada 2. şüpheli çanta ihbarı Şehirler Arası Otobüs Terminali'nden geldi. Terminale giden polisler, çantanın bulunduğu yerde güvenli önlemi almak isterken, çantanın sahibi ortaya çıktı. Çantanın kendisine ait olduğunu belirten şahıs, Kastamonu'ya misafir olarak geldiğini söyledi. Şüpheli çantayı inceleyen güvenlik güçleri, gerekli araştırmalarını yaptıktan sonra şahsı serbest bıraktı.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bomba imha uzmanın yıllık izne ayrılmış olması, Çankırı Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bomba imha ekiplerinin Kastamonu'ya çağırılmasına neden oldu.

Yaklaşık 3 saat sonra Kastamonu BEDAŞ Müessese Müdürlüğü'ne gelen bomba uzmanları, güvenlik şeridi çekilen yeri önce uzaktan inceledi. Daha sonra basın mensupları ve diğer polislerin dışarı çıkartılmasını isteyen bomba uzmanı, herhangi bir güvenlik önlemi almaksızın şüpheli çantayı eline alarak bina dışına çıktı. Çantanın içersine bakıldığında herhangi bir kimlik bilgisine rastlanmazken, boş cüzdan ve tarak gibi malzemeler bulundu.

Alınan güvenlik önlemleri nedeniyle, BEDAŞ yaklaşık 3 saat elektrik faturası tahsilatı yapamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 13:02:08
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 16:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?