6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

TMO hububat alımına başladı

TMO KASTAMONU'DAN HUBUBAT ALIMLARINA BAŞLADI

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Kastamonu'da bu yılın hububat alım işlemlerini başlattı.

Kastamonu Taşköprü yolu üzerindeki eski Zirai Donatım Kurumu depolarının bulunduğu alanda başlatılan hububat alımları için Kastamonu'ya gelen TMO görevlileri, Ziraat Odası Başkanı Nahit İğdirli ve Kastamonu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yüksel ile kısa bir görüşme yaptı. TMO, 2010-2011 dönemi buğday alım fiyatlarını da açıkladı. Bu yıl ilk kez alım ve satış fiyatlarını aynı anda açıklayan TMO, aldığı buğdayın kalite ve protein oranlarına göre kilo fiyatını en düşük 440 TL, en yüksek 575 TL olarak belirledi. Yetkililer, ildeki aşırı yağmur nedeniyle buğday kalitesinin düşük olduğunu, yüksek fiyattan alınmayacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Nahit İğdirli, aşırı yağan yağmurların buğdayda yüzde 50 verim kaybına neden olduğunu, Kastamonu tarımının buğdaydan çok yem bitkilerine yönelmesinin çok daha doğru olacağını söyledi.

TMO'nun alım buğday alım işlemlerinin yaklaşık bir ay süreceğini de ifade eden İğdirli, geçen yıl 4 bin ton buğdayın TMO'ya verildiğini, bu yıl ise bu rakamın 1-2 bin ton arasında değişebileceğini kaydetti.

TMO KASTAMONU'DAN HUBUBAT ALIMLARINA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 15:40:02
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 15:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?