7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Toki'de sevindiren temel

Toplu Konut İdaresi tarafından Kastamonu’ya yapılan 288 konutun temeli atıldı.
Temel atma törenine katılan konutlardan yararlanmak isteyen kişilere ödeme planları ve taksitler hakkında bilgi verildi.

Yapılacak konutların adı ise Bayraktar Sitesi olarak konuldu. Törene TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Vali vekili Tahir Demir, AK Parti Milletvekili Musa Sıvacıoğlu ile Sinan Özkan, CHP Milletvekili Mehmet Yıldırım, Belediye Başkanı Turhan Topcuoğlu ve bazı kamu kurum müdürleri katıldı.

Törende konuşan ve insanlara ödeme planları hakkında bilgi veren TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, yapılan bu konutların 35 ila 50 milyar arasında satışa sunulacağını, 10 yıl vade yapılacağını, yüzde 10 veya 20’sinin peşin alınacağını ve aylık taksitlerin ise 250 ile 600 milyon arasında değişeceğini söyledi.

Bayraktardan sonra konuşan CHP Milletvekili Mehmet Yıldırım ise Kastamonu’nun yıllardan beri istediği hizmeti alamadığını, şimdi ise hakkını istiyor ve bunu almak için mücadele verdiğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Musa Sıvacıoğlu da konuşmasında şunları söyledi:

"Görülen manzara her şeyi anlatıyor. Artık cek-cak dönemi bitti. Türkiye’de yapılan bu eserler Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın eseridir. Türkiye’ye AK Parti iktidarıyla birlikte bir güven geldi. Siyasetin adam gibi sözler tutularak ta yapıla bildiği öğretildi. Biz yapılan bu çalışmalar içinde teşvik kapsamında yapılacak çalışmalar içinde Belediyelerimizden şunu istiyoruz. Köstek değil destek olun. Kastamonu için her şey daha güzel olacak ileriki yıllarda Türkiye’de olduğu gibi Kastamoun’da da hızlı bir yükseliş olacak."

Sıvacıoğlu ayrıca yapılan bu toplu konutların isminin Bayraktar Sitesi olmasını istedi ve bu isim herkes tarafından kabul edildi.

Daha sonra ise temel atma töreni gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 23:42:56
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 15:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?