6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Tosya köyleri yenileniyor

TOSYA KÖYLERİ YENİLENİYOR

Kastamonu'nun en büyük ilçelerinden biri olan Tosya ilçesinde köy yolları ve köy meydanlarında revizyon çalışmasına gidiliyor.

Tosya ilçesine bağlı tüm köylerde alt yapı ve köy meydanlarında düzenleme çalışmalarına gidiliyor. Ekincik köyü çevre düzenlemesinde köy yolları tamamen asfalt iken şimdi köyün içi de parke taşları ile döşenerek modern bir görüntüye sahip oldu. Köyde bulunan meydanın parke döşemeleri için 73 bin adet parke alındı. Meydanın parke döşeme işine ise hemen başlandı. 2 bin 21 metrekare alan parke taşları ile döşendi. Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, “Köylerimizin modern yaşam alanları haline getirilmesi adına Tosya Kaymakamlığı olarak elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Geliştirilen projelerle köylerimizin yol, su ve alan düzenlemesi işlemlerinde sona gelindi. Amacımız köylerimizi modern yaşam alanları haline dönüştürmektir. Gelecek yıllarda da imkanlarımız ölçüsünde kanalizasyon çalışmalarını bitirmeye kararlıyız. Şu anda12 köyümüzün kanalizasyon problemi halledilmiş durumda 4 köyümüzün de ihalesi yapılmış ve inşaatı devam etmekte, kalan 36 köyümüzün de kanalizasyon çalışmalarının tamamlanması ile tüm köylerimizin içme suyu, yol, çevre düzenlemesi ve kanalizasyon çalışmaları bitirilmiş olacak. Artık köyler modern üretim alanları olarak karşımıza çıkacak” dedi.

Bir çok Avrupa ülkesinin sahip olamadığı doğal güzelliklerle birlikte köylerde yapılan bu modernleşme hareketi ile köylerden şehirlere olan göçün tersine dönmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 11:43:05
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 11:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?