7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Tosya’ya huzurevi müjdesi

TOSYA’YA HUZUREVİ MÜJDESİ

Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile yaptığı görüşme sonunda, 2004 yılında başlanılan huzurevi inşaatının tamamlanacağı müjdesini verdi.

2004 Yılında temeli atılan Tosya Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatı, yıllardır ödenek yokluğundan bitirilemiyordu. Tosya’da bin 150 metrekare alan üzerine inşaatı başlatılan Tosya Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezinin kaba inşaatı, hayırsever vatandaşlar tarafından yapıldı.Üç kat olarak yapılan Tosya Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çatısı da yapılmıştı.

Ekonomik kaynak bulunamaması nedeniyle yıllardır atıl durumda bırakılan tesis, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç ve Tosya Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Derneği’nin girişimleri ile yenirden gündeme alındı. Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Tosya Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Başkanı Fazıl Ateş,Ak Parti Tosya İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkanı Hasan Örü ile birlikte Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile atıl durumdaki huzurevi inşaatını görüştü.

Başkanı Naci Küçükmorkoç’un organize ettiği toplantıda, Tosya Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi başkanı Fazıl Ateş, tesisin ilçe için öneminin yanı sıra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’a Tosya huzur evi mevcut inşaatının durumu ve ilçedeki yeni projeler hakkında bilgiler verdi. verdi. Görüşmeden olumlu sonuç alındığını belirten Küçükmorkoç, “Tosya’mıza yapılacak yeni yatırımları araştırırken,geçmişte temeli atılan ama çeşitli sebeplerden ötürü yarım kalan projeleri de tamamlamak için yoğun mesai harcıyoruz.Devletimizin ve çok değerli vatandaşlarımızın maddi manevi katkıları ile yapılan binaların atıl durumda bırakılmasına asla gönlümüz razı olamaz.Bu bağlamda çok değerli hayırsever vatandaşlarımız tarafından belli bir seviyeye getirilen Tosya Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatı maddi imkansızlıklar sebebi ile yarım bırakılmıştı.Tosya Meslek Yüksek Okulu binasını dokuz ay gibi kısa bir sürede bitirerek görülmemiş bir başarı yakalayan Tosya Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi ve iş adamı Fazıl Ateş’i Tosya Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Başkanlığına getirdik. Ateş ile birlikte görüştüğümüz Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Tosya Huzur evi inşaatının bitirilmesi için kendi bakanlığına devredilmesi gerektiğini söyledi.

Tesisin bir an önce hizmetine açılması amacı ile ilgili bakanlığa devredilmesinde bir sakınca olmadığını bildirmemiz üzerine Bakan Kavaf, hemen müsteşarını ve diğer yetkilileri arayarak Tosya Huzur Evi’nin, devir işlemlerinin bitirilmesi ve vakit kaybedilmeden inşaatın tamamlanması talimatını verdi. Kısa süre içerisinde bitecek devir işlemlerinin ardından yıllardır atıl durumda bırakılan Tosya Huzur evi inşaatı,tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine açılacaktır” dedi.

Fazıl Ateş’in huzurevi hakkındaki projeleri de bakana sunma fırsatı bulduğunu belirten Küçükmorkoç, projeleri Kastamonu Valisi Mustafa Kara’ya da anlattıklarını kaydetti. Vali Kara’dan da projelerin takipçisi olacağı yönünde söz aldıklarını belirten Küçükmorkoç, birincil önceliklerinin hizmet olduğunu söyledi.

TOSYA’YA HUZUREVİ MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 15:01:01
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 15:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?