6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Tosya'ya 'TBMM Hatıra Ormanı'

TOSYA'DA TBMM HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 90. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Kastamonu'nun Tosya ilçesinde TBMM Hatıra Ormanı oluşturuldu.

D-100 Karayolu Çaykapı ve Zincirlikuyu köyleri arasında yer alan 6 hektarlık alana kurulan TBMM Hatıra Ormanı'na, düzenlenen törenle 9 bin adet fidan dikildi. Fidan dikim törenine Kastamonu Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, ormanların korunarak ağaçlandırılması için çağrıda bulundu. Tosya Kaymakamı Arslan Yurt ise, "Ormanlar, yaşayan, çoğalan, ekonomik ve teknik yararlanma olgusu içinde tükenmez kaynak özelliği gösteren, bu yanıyla insanoğluna esin kaynağı olan ve ona güç veren, insanlığın kalkınmasını, mutluluğunu, refahını sağlayan önemli bir anahtardır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tekin edilen çeşitli türlerdeki fidanlar toprakla buluşturuldu.

TOSYA'DA TBMM HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 18:38:05
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 18:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?