6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Tuba'nın İdolü Leyla Ali

Kastamonu’nun tek bayan boksörü 14 yaşındaki Tuba Kırkbeşoğlu, daha ilkokul çağlarında başladığı boks merakına ünlü boksör Muhammed Ali’nin kızı Leyla Ali’nin vesile olduğunu söyledi.

Kastamonu’da başka bayan boksör olmadığı için maç yapamadığından şikayet eden Kastamonu Bölge Boks Antrenörü Yılmaz Kırkbeşoğlu’nun kızı Tuba’nın tek hedefi Milli Takım formasıyla Türkiye’yi temsil edebilmek.

 Kastamonu Abdurrahman Paşa Lisesi 1.S ınıf Öğrencisi olan Tuba Kırkbeşoğlu, okul Müdürü İsmail Dönmez’in kendisini büyük oranda desteklediğini belirtirken, "Babam boks antrenörü. Kastamonu’da benden başka bayan boksör olmadığı için sürekli babamla çalışmak zorunda kalıyorum. İlimizdeki boks desteklenirse benim gibi daha çok bayan boks yapmak istiyor" dedi. Sivas’da yapılan Bölge birinciliği yarışmalarında iki maçı da nakavt ile kazanarak Bölge şampiyonu olan Tuba Kırkbeşoğlu, şimdi de Şubat ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor. Ünlü boksör Muhamed Ali’nin kızı Leyla Ali’yi kendisine örnek aldığını da sözlerine ekleyen Tuba Kırkbeşoğlu, "Bir gün Milli formayı giyeceğim ve Kastamonu’nun tek milli bayan boksörü olacağım" dedi.

Tuba’nın sağ kroşelerinin çok çok iyi olduğunu belirten babası ve antrenörü Yılmaz Kırkbeşoğlu, "Bizim antrenmanlarımızı izleye izleye kendisine merak sardı. Erkek kardeşi Cüneyt de boks sporu yapıyor. Bazen evde ikisine maç yaptırmak istiyorum ama bunu henüz başaramadım" dedi.

Kastamonu
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 12:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?