5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Ücretsiz fidana hücum

Kastamonu’da “Orman Haftası ve Ağaç Bayramı” etkinlikleri çerçevesinde, tarihi Nasrullah Meydanı'nda vatandaşlara ücretsiz 5 bin adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Fidan dağıtım töreninde, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Bölge Müdür Yardımcısı Bayram Koçkaya, Halkla İlişkiler ve Dış İlişkiler Şube Müdürü İsmail Çetin ile görevli personel hazır bulundu. Dağıtımı yapılan 5 bin adet çam ve çeşitli meyde fidanları, vatandaşlar tarafından adeta kapışıldı. Zaman zaman izdihamın yaşandığı törende, “Fidan nasıl dikilir ve fidan dikiminde dikkat edilecek hususlar” konularında da vatandaşlara bilgi verildi.

"Orman Haftası ve Ağaç Bayramı" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen program ile halkın orman ve ağaç sevgisinin artırılıp, çevre ve doğa bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor. Fidan dağıtım töreninde halka seslenen Bölge Müdürü Ali Şahin, ülkenin orman varlığının çoğalması adına güzel bir çalışma olacağına inandıklarını belirterek, “Buradan bu fidanları alan insanlarımızdan istirhamımız şudur ki; bu fidanları lütfen toprakla buluştursunlar. Bu fidanları imha etmeyelim, heba olmasın” dedi.

İslam dininin de fidan dikmeyi emrettiğini hatırlatan Şahin, “Peygamber Efendimiz, 'kıyamet koparken bile elinizdeki fidanı dikin’ der. Hayırlısı olsun” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2012 Çarşamba 19:01:47
Güncelleme :11 Nisan 2012 Çarşamba 19:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?