6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Vali fidan dikti

Kastamonu Valisi Mustafa Kara, bugün Çevre ve Orman İl Müdürü Yaşar Polat ve Çevre ve Orman Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Nuran Karaçorlu ile sedir fidanı dikti.

Yeşile ve çevre düzenine büyük önem verdiği bilinen Vali Mustafa Kara, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ne talimat vererek bugüne kadar ağaçlandırma yapılmamış çıplak yamaçlara fidan diktiriyor. Bugün bu bölgelerden birisi olan Toklu Tepe Ağaçlandırma Sahası’na giderek burada incelemelerde bulanan Vali Kara, bir de sedir fidanı dikti.

Toklu Tepe Ağaçlandırma Sahası’nın bugüne kadar defalarca kez ağaçlandırılmasına rağmen mahalle sakinleri ve o bölgeye gezi amaçlı gelen kişiler tarafından fidanların sökülmesine kızan Vali Kara, ağaçlandırma sahasının korunmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Gerekli tüm tedbirlerin alınacağını ve bu bölgelerin yeşillendirileceğini vurgulayan Çevre ve Orman İl Müdürü Yaşar Polat, bu yıl 14 bin fidanın dikileceğini ve 2005 yılı itibari ile de koruma amaçlı çalışmaların başlatılacağını belirtti.

kastamonu
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 16:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?