6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Yakupağa Külliyesi restorasyonu tamamlanıyor

Uzun yıllar ödenek yokluğu nedeniyle restore edilemeyen tarihi Yakupağa Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmaları ödenek çıkarılmasının ardından büyük ölçüde tamamlandı.

Aslına uygun bir biçimde restorasyonu yapılan Yakupağa Külliyesi’nin büyük bir bölümü bitirilirken, çalışmalar için 2 trilyon liraya yakın masraf yapıldığı öğrenildi. Kastamonu’nun tarih ve kültür turizmine büyük katkı sağlayacak olan külliyedeki çalışmalar önümüzdeki inşaat sezonunda bitirilmeye çalışılacak. Yakupağa Külliyesi’ndeki son çalışmaları yerinde inceleyen Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, çalışmaların istedikleri gibi gittiğini ve bitirildiği takdirde Kastamonu’nun kültür turizmine büyük ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.

 Yücebıyık, "Yakupağa Külliyesi tarihe ışık tutmuş bir yapı. Bu tarihi yapının bitirilmesi için özenle ve gayretle çalışmalarımız devam etmektedir. Şu ana kadar ödenek sıkıntımız olmadı. Eğer 2005 yılında da ödeneklerimiz gelirse burayı tamamen bitirerek çevre düzenlemesini yapmayı hedefliyoruz. Birinci medrese kısmını kurşunla kapladık. Burada hemen hemen işimiz kalmadı. İkinci medrese kısmını ise 2005 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Bu tarihi yapı bittiğinde ilimizde bulunun sayılı tarihi eserlerden birisi olacak" dedi.

KASTAMONU (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 10:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?