5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Yanlış kan verildi iddiası

Kastamonu'nun İnebolu İlçesi yakınlarında bir süre önce meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve üç hastane dolaştırıldıktan sonra Ankara'ya sevk edilen 5 yaşındaki Tayfur Cem Acar, Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde yaşam savaşı veriyor. 

Gazi Hastanesi'nde yapılan incelemede küçük Tayfur'a Ankara'ya sevk edilmeden önce B Rh negatif kan yerine, B Rh pozitif kan verildiğinin belirlendiği bildirildi. Kastamonu-İnebolu yolunda geçtiğimiz hafta perşembe günü meydana gelen trafik kazasında, İnebolu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Murat Acar'ın kullandığı 37 EP 400 plakalı otomobil, Oyrak-1 mevkiinde seyir halinde olan 06 AEY 72 plakalı kamyona arkadan çarpmıştı. Kazanın ardından araç içerisinde bulunan sürücü Murat Acar'ın eşi, İnebolu Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Nermin Acar, çocukları 5 yaşındaki Tayfur ve 3 yaşındaki Sezin Acar yaralanmışlardı. Yaralılardan anne Nermin Acar ve 5 yaşındaki oğlu Tayfur Cem Acar Kastamonu'da biri özel üç hastane dolaştıktan sonra Ankara'ya sevk edilmişlerdi. 

Kastamonu'daki ilgili hastane ve doktorları Kastamonu AK Parti İl örgütüne şikayet eden İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç, kendisindeki bilgileri Milletvekili Musa Sıvacıoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Gökhan Gülşen'le paylaştı. Küçük Tayfur'un 2 Kasım günkü kaza sonrasında götürüldüğü ilk hastane olan Şerife Bacı Devlet Hastanesi Başhekimi Seyfi Sarıoğlu, İHA muhabirinin sorusu üzerine, hastanelerine getrilen Tayfur Cem Acar'a ilk müdahalenin yapıldığını doğrulayarak, "Ancak ilgili belgeleri inceledim, kan verilmemiş" dedi. 

Özel Uğurlu Hastanesi Başhekimi ve sahibi Atıf Uğurlu ise küçük Tayfur'un, hastanelerine sadece bilgisayarlı beyin tomografisinin çekilmesi için getirildiğini ve bu işlemden sonra Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne gönderildiğini söyledi. 

Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi yetkilileri de başhekim Ali Mustafa Aksoy'un Ankara'ya gittiğini belirterek, İHA muhabirinin bu konudaki sorularını cevapsız bıraktılar.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 17:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?