5
Mayıs
2024
Pazar
KASTAMONU

Yeni sistemle nüfus sayımı

Ülkemizde Avrupa Birliği (AB) standartlarını yakalamak için İçişleri Bakanlığı çalışmaları doğrultusunda Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) başlatmış olduğu 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi' çalışmaları, Kastamonu ilçe ve köylerinde tamamlanırken, il merkezindeki çalışmalara başlandı. 

İl merkezinde ilk olarak Vali Mustafa Kara ve Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun evine giden TÜİK Bölge Müdürü ile çalışanları, Kara ve Topçuoğlu ailelerini kayıt altına aldı. Sabah erken saatlerde Valilik Konağı'na giden TÜİK Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp ve çalışanlar, Ulusal Adres Veri Tabanı kapsamında Kara ailesini kayıt altına aldı. Yapılan bu çalışmanın kent için çok önemli olduğunu belirten Vali Kara, vatandaşları TÜİK elemanlarına doğru bilgi vermeleri yönünde uyardı. Tahminlerine göre, il nüfusunun 80 binden fazla olduğunu belirten Kara, TÜİK çalışanlarına yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. 

İlçe ve köylerde sayımların tamamlandığını kaydeden TÜİK Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, şehir merkezindeyse Aktekke, Beyçelebi, Cebrail, İnönü, Candaroğulları, Esentepe, İsmailbey, İsfendiyar, Kırkçeşme ve Saraçlar mahallelerinde sayım çalışmalarına başladıklarını aktardı. İl merkezindeki sayımı en geç ocak sonuna kadar tamamlayacaklarını ifade eden Gökalp, sayım memurlarına bilgi vermeyen veya zorluk çıkartan vatandaşların 2 bin 196 YTL para cezasına çarptırılacağını ifade etti. 

Valilik Konağı'ndan kayıtlarını tamamlayan TÜİK yetkilileri buradan Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun evine giderek Topçuoğlu ailesini kayıt altına aldı. TÜİK'in yaptığı bu çalışmayı yüz yılın projesi olarak nitelendiren Topçuoğlu, "Artık kimse yaşadığı yerin dışında ikamet gösteremeyecek. Merkezde yaşayıp da değişik çıkarlar nedeniyle nüfusunu köyde veya herhangi bir ilçede gösteremeyecek" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 11:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?