7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

Yılmaz veda etti

Memur-Sen Kastamonu Şube Başkanı Turgut Yılmaz, 8 yıl yürüttüğü başkanlık görevine önceki gün son noktayı koydu. Şube Başkanlığı süresince yaptığı hizmetleri düzenlediği basın toplantısında anlatan Yılmaz, görev süresinin dolmuş olmasından dolayı başkanlığı bıraktığını açıkladı.

3 kişiyle oluşturduğu Kastamonu Memur-Sen’in 8 yıllık sürenin sonunda binlerce üyesi bulunduğunu belirten Turgut Yılmaz, "Sendikamızın şu an 2 şubesi, 7 il temsilciği var. Daima örnek bir sivil toplum örgütü olmamız için uğraş verdim. Bu davayı her zaman yüreğimdeki bir kor gibi taşıyacağım. Memur-Sen artık koşmayı öğrendi" dedi.

Görev süresi içersinde zaman zaman sendika içinde yaşanan sıkıntıları sabırla aştıklarını, her zaman dik durduklarını ama kimseye diklenmediklerini vurgulayan yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sendikacılıkta dağları devirdik, dereleri ıslah ettik. Tüm siyasi partilere aynı mesafede durduk. Bu memleketin derdini kendimize dert edindik. Kolektif aklı ve şuuru ortaya koyarak, halkımızın, memurumuzun, işçimizin yaşam kültürü ve üslubundan beslendik. Memurlarımızın oturup çay içebileceği sohbet edebileceği bir mekan kazandırdık. Oturduğumuz koltuğun onurunu daima koruduk. Bizans oyunlarına gelmedik. Susan bir sivili toplum örgütü değil, konuşan ve fikir üreten bir sivil toplum örgütü anlayışını hakim kıldık."

Son aylarda, sivil toplum birliğinin kurulması için verdiği uğraşların sonucunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu da ifade eden Turgut Yılmaz, sendikanın bugünle gelmesinde kendisine destek veren eşi, şube başkanları ve tüm ilgililere teşekkür etti.

Şube Başkanlığı görevine yeni bir atama yapılıp yapılmadığı şeklindeki soru üzerine Yılmaz, Şube Başkanları’yla yapılan toplantıda, Tarım İl Müdürlüğü’nde görev yapan Mustafa Burgucu’nun İl Başkanlığı’na getirilmesinde fikir birliğine varıldığını, önümüzdeki günlerde sendika genel merkezinin bu yönde bir karar almasını beklediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 13:54:21
Güncelleme :12 Mayıs 2005 Perşembe 14:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?