6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Zehirlenme olayına validen müfettiş

Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Araç İlçesi’ndeki Şehit Ünsal Aksoy Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda yedikleri yemekten zehirlendikleri tahmin edilen öğrencileri, tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Sabah saatlerinde, beraberinde Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ve İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Vedat Dilsizoğlu ile birlikte önce Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’ne giden Vali Kara, burada tedavi gören çocuklarla ilgili hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Daha sonra Şerife Bacı Devlet Hastanesi’ne geçen Kara ve beraberindekiler, bu hastanede tedavi gören çocukların sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra bir süre çocuklarla ne yedikleri konusunda sohbet etti. Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kara, zehirlenen öğrenci sayısının 133 olarak belirlendiğini, sağlık durumları ağır olan hiçbir öğrencinin bulunmadığını söyledi.

Zehirlenme olayının henüz neden kaynaklandığının anlaşılamadığını, bununla ilgili araştırmalarında sürdüğünü ifade eden Kara, "Bugün öğleden sonraya kadar öğrencilerden büyük bölümü taburcu edilecek. Ankara’ya Sami Ulus Çocuk Hastanesi’ne gönderilen öğrenci sayısı da 3’tür. Bunların durumları ağır olduğu için değil, ileri tetkik ve zehirlenmeye neden olan faktörlerin bulunması için sevk edilmiştir. Olayı çok ciddi anlamda araştırıyoruz. İki müfettişi inceleme yapmak üzere görevlendirdim" dedi.

Hastanelere bir anda 133 çocuğun gelmesiyle yaşanacak sıkıntıların, sağlık çalışanlarının fedakarlığıyla çözüldüğünü ve her hangi bir sağlık personeli sorunun yaşanmadığına da işaret eden Kara, Kastamonu’da görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 14:24:18
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 15:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?