22
Mayıs
2024
Çarşamba
ABANA - KASTAMONU

Abanalı Remzi Gür Çin'e açılıyor

Ramsey markasının yaratıcısı Remzi Gür aslında bir Abanalı... Dışa göç vermenin sıkıntılarını zaman içinde aşarak yeni dünyalara yelken basan Remzi Gür'ün Çin ile ilgili  haberini Abana Haber sayfasına koymuş Referans'tan alarak.. Biz de Abana Haber'den aldık haberi...

RAMSEY ÇİN' E KADAR UZANDI


Dünya markası olma yolunda atağını sürdüren Ramsey , Çin `de mağaza açmak için görüşmelerini sürdürüyor. Çin `in zengin müşterisine mal satmayı hedefleyen Ramsey , Kanada ve Amerika `da da mağazalar kuracak.

Ramsey Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür , yaptığı açıklamada, Ramsey `i markalaştırırken esas hedefleri olan yurt dışının yanında yurt içi talebi de göz ardı etmediklerini, şu anda Türkiye genelinde 31 tane mağaza ve 120 tane bayileri, yurt dışında da 28 tane mağazaları olduğunu söyledi.


Gür , 2008 yılında Türkiye `de 45 ve yurt dışında da 45 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Avrupa `da İskandinav ülkeleri de İngiltere de dahil mağazamızın olmadığı ülke yok. İsviçre , Romanya , Bulgaristan , Yunanistan , Çekoslovakya , Azerbaycan , Türkmenistan , İran , İsrail `de varız. Rusya `da 18 tane mağazamız var. İtalya `da ve İngiltere `de dünyanın en iyi markalarına mal yapıyoruz . Almanya `da şu anda 10 tane kornerimiz var, yıl başına kadar 25 tane olacak."

2008 yılı içinde mağaza sayılarını 90`a çıkarmayı hedeflediklerini, bu sayının artabileceğini de ifade eden Gür , "Avrupa çok cazip değil. Avrupa `da ekonomi biraz yavaş ilerliyor, müşteri doymuş ve yeni bir markaya temkinli bakıyor. Ama, Ramsey markası Avrupa `da çok iyi bilinen bir marka" dedi.

İngiltere "de mağazalar zinciri satın alacağız 

Yurt dışında mağazalaşmayı düşündükleri yeni ülkeler olduğunu, şu anda İngiltere ve Almanya `nın ön planda geldiğini ifade eden Remzi Gür , şunları kaydetti:


"Biz şimdi, İngiltere `de bir grup peşindeyiz. Kendimiz mağaza kurmaktansa, 15-20 mağazası olan bir grubu satın almayı almayı düşünüyoruz. Mağazalar zinciri olan bir grubu satın almak için çalışmalarımız var. Almanya `da 25 tane kornerimiz başarılı olursa, orada mağazalaşmaya geçmeyi düşünüyoruz. Rusya `da mağaza sayımızı artırmak istiyoruz. Rusya çok cazip, gelir düzeyi yüksek, müşteri zengin, nüfusu da büyük. Rusya ve Türk Cumhuriyetleri , Avrupa `dan daha canlı bir pazar. Dünya ekonomisi iyiye giderse bunu hızlandırırız."

Çin "de üretim düşünmüyoruz

Ramsey `in bir dünya markası olması için gayretlerinin sürdüğünü vurgulayan Gür , ana hedef pazarlarını Avrupa Birliği ülkelerinin yanında daha uzak hedefleri de bulunduğunu söyledi.

Remzi Gür , şunları kaydetti:

"Hedeflerimizde Amerika var, Kanada var ve hatta Çin de var. Çin `e de mal satacağız. Avrupa `da mağazalaştıktan sonra inşallah Amerika ve Kanada `da düşünüyoruz. Niye Çin ? Çünkü, Çin `de 1.5 milyar insan var. Bunun yüzde 1`i zengin olsa 150 milyon insan demek. Biz de zengin insana elbise sattığımıza göre Çin `e satmamamız için bir sebep yok. Çin `e mal satarız. Biz, Çinliler ile görüşüyoruz, Sık sık Çin `e gidiyoruz. Orada üretim düşünmüyoruz, mağaza açacağız. İnşallah 2008`de olabilir."

Çin `in dünyanın en kalabalık, maaş itibariyle ise en ucuz ülkesi olduğunu ve bundan dolayı tekstilde çok uzu mal üretebildiklerini anlatan Remzi Gür , Türk hazır giyim ve tekstil için durumu şöyle değerlendirdi:

"Tekstilde basic malları üretiyor ve çok ucuza üretiyor. O bakımdan bir tehlike gibi görünse de Türkiye özellikle konfeksiyonda ileri seviyede.

Avrupa `nın en iyi mallarını üreten müesseselerimiz var, Avrupa `ya çok yakın olmamızın avantajı var. Çin bize basic , ucuz mallarda rakip ama ben inanıyorum ki, Türk üreticisi bu dezavantajları da avantaja dönüştürecek bilgi ve beceriye sahip."

45 milyon dolarlık satış

Ramsey `in Kastamonu ve Safranbolu `daki fabrikalarında üretim yaptığını, ayda 65 bin takım elbise ürettiklerini ve bunun yüzde 75-80`inini başka markalara ihraç ettiklerini belirten Remzi Gür , üretim kapasitelerinin ihracat artışlarını karşılayabilecek düzeyde olduğunu, yeni bir yatırım düşünmediklerini kaydetti.

Gür , "2006 yılında genel olarak satışlarımız 45 milyon dolardı. Büyümemizi devam ettiriyoruz` dedi.

Cadde mağazacılığı ölüyor

Yurt dışı satışlarından memnun olduklarını vurgulayan Gür , yurt içinde ise Türk insanının alım gücünün Avrupa `nın bazı ülkeleri kadar yüksek olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Yurt içinde problem var. Alım gücü yüksek olmayınca Avrupa standartlarında mal üretmemiz dezavantaj oluyor. Ama, Türkiye `nin genel konjenktörü ve insanların gelir seviyesinin iyiye gittiğini görüyorum. Kişi başına gelir 2,500`lerden 5-6 binlere geldi, 2008`de 9-10 bin dolar olması bekleniyor. Hayat şartları iyileşecek ve alım gücü artacak."

Türkiye `de alışveriş merkezlerinin çok revaçta olduğunu, istedikleri yerde istedikleri mağazayı alamadıklarını belirtirken Gür , "Çok alışveriş merkezi açılmasının doğruluğu tartışılır.Cadde mağazacılığı maalesef Avrupa `da öldü Türkiye `de ona doğru gidiyor. Ama, alışverişi çok fazla yapmak yiyeceğinizden fazla yemeği masaya koymak gibi bir şey" dedi.

referans/kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 14:22:38
Güncelleme :27 Kasım 2007 Salı 14:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemil koşar IP: 188.3.37.xxx Tarih : 6.05.2012 15:58:08

abi ben senin kardeşinin yanın da 1996 dan beri çalışyorum yürütemiyoruz dedi ve şirketi kapattı tazminatınızı verecez deyip bize kağıt imzalattı ama para falan vermedi maduruz benim oğlum kalp rahatsızı 2 aydan beri ev kiramı veremedim necati beyen söyleyin bize paralarımızı anlı secdeye gelen bir adamın böyle yapması sizce doğrumu abi bize yardımcı 1 aydan beri işsizim ALLAH için ne olur adım cemil koşar