20
Mayıs
2024
Pazertesi
ABANA - KASTAMONU

Muhtarlar bilgisayarlı sisteme geçiyor

Adres Kayıt Sistemine Muhtarlar da Dahil Ediliyor. Muhtar Olmak Artık Kolay Değil. !


İçişleri Bakanlığınca hazırlanan ve yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalışılan Ulusal Adres Veri Tabanı Projesi Kapsamında Adres kayıt Veris Sistemi olgunlaşarak günlük yaşantıda amaçlanan verimi sağlamaya başladı.





Daha önce Adres Beyanı alma, sistemdeki bilgilere ulaşma ve Yerleşim Belgesi üretme yetkisi bulunmayan Köy ve Mahalle Muhtarları da İlçe Nüfus Müdrülükleri ile yapacakları protokolle sisteme girebilecekler. Kendilerine verilecek şifre ile görev bölgesine ait gerekli verilere ulaşabileceklerdir.

Abana Nüfus Müdürü Cemil Özcan " Muhtarlarımızın sisteme uyumlarını sağlamak amacıyla Kaymakamımızın Başkanlığında bilgilendirme toplantısı düzenleyerek muhtarlarımızın bu konudaki teknik, bilgi ve donanım durumlarını değerlendireceğiz. Kendilerine otomasyon ve teknik donanımlar hakkında bilgi verilecektir." dedi.

Cemil Özcan ayrıca daha önce bilgilendirilen ve teknik ve bilgi altyapısı olan Akçam Muhtarı Mustafa Bıyıklı'ya KPS ( Kimlik Paylaşım Sistemi ) 'ne erişim yetkisi verildiğini ve faaliyetlerine başlayabileceğini belirtti.

Abanahaber.com
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 09:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?