26
Mayıs
2024
Pazar
AZDAVAY - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Kömür madeninde grizu patlaması

Kömür madeninde grizu patlaması: 4 yaralı

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde bulunan özel bir şirkete ait kömür ocağında grizu patlaması meydana geldi. Olayda 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde bulunan Kartal Kaya Madencilik'e ait kömür ocağında saat 14.00 sıralarında grizu patlaması meydana geldi. Patlama sırasında ocakta bulunan Murat Ergünbaş, Ramazan Dangaz, Necmi Cavdar ve İlyas Kayabaşlı adlı 4 işçi yaralandı. Kısa sürede maden ocağından çıkartılan yaralılar, Azdavay Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar olan maden işçilerinden durumu ağır olan Murat Ergünbaş (27) buradan Ankara Numune Hastanesi'ne gönderildi.

Konuya ilişkin olarak İHA muhabirine bir açıklama yapan Azdavay Belediye Osman Nuri Civelek, "saat 14.00 sıralarında Kartal Kaya Madencilik'e ait işletmede patlamadan dolayı bir yangın çıktı. Bu neticede vardiya da bulunan işçiler yangından dolayı zehirlenme ve yanma tehlikesi geçirdi. Yerinde müdahaleyle facia önlendi. İlk müdahale Azdavay Devlet Hastanesi'nde yapılan yaralılar daha sonra Kastamonu'ya gönderildi. Drumu ağır olan bir işçi buradan Ankara'ya sevk edildi" şeklinde konuştu.

Grizu patlaması sırasında 4 işçinin yaralandığını, yapılan başarılı bir çalışma ile bu işçilerin tümünün kısa sürede ocaktan çıkartıldığını anlatan Osman Nuri Civelek, "Azdavay'da 2006 yılında meydana gelen bir grizu patlamasında da 2 kişi hayatını kaybetmişti. Kartal Kaya Madencilik, sağlam bir işletmecilik anlayışı olan bir işletme. Ancak madenciliğin doğasında iş kazaları söz konusu. Faciayı zamanında yapılan müdahale önledi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 23:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?