19
Mayıs
2024
Pazar
CİDE - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Akpınar'ın cesedine ulaşıldı

Kastamonu'da meydana gelen maden göçüğünde hayatını kaybeden ikinci işçinin de cesedi göçük altından çıkartıldı.

Hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri, yapılacak otopsinin ardından memleketlerine gönderilecek.
Edinilen bilgiye göre, Cide ilçesine bağlı Nanepınar köyü yakınlarında özel bir şirket tarafından işletilen kömür madeninde dün öğle saatlerinde göçük meydana geldi.

Bu sırada madende çalışmakta olan Şaban Mutlu (42) ve Kadir Akpınar (22) adlı işçiler göçük altında kaldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sivil savunma ekipleri ve göçük altında kalan işçilerin mesai arkadaşları kurtarma çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda 3 çocuk babası Zonguldak doğumlu Şaban Mutlu'nun cesedine ulaşıldı. Askerden yeni döndüğü öğrenilen Trabzon nüfusuna kayıtlı Kadir Akpınar'a ulaşabilmek için ise kurtarma çalışmaları gece boyunca devam etti.


Kastamonu Valisi Nurullah Çakır da sabah saatlerinde bölgeye giderek madende incelemelerde bulundu. Zaman zaman yeni göçüklerin meydana geldiği madende yapılan çalışmalar sonucunda Kadir Akpınar'ın cesedine de sabah saatlerinde ulaşıldı. Genç işçisinin cesedi, yeni bir göçüğün oluşmaması için kontrollü olarak yapılan çalışmalar sonucu öğle saatlerinde çıkarılabildi.
Göçükte hayatını kaybeden işçilerin cesetleri ambulanslarla Cide Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir hafta sonra emekli olacağı öğrenilen Şaban Mutlu ile Kadir Akpınar'ın cesetlerinin yapılacak otopsinin ardından memleketlerine gönderileceği öğrenildi.
Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 01:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?