20
Mayıs
2024
Pazertesi
CİDE - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

İkinci işçiye de ulaşıldı

Kastamonu'da dün meydana gelen ve bir işçinin hayatını kaybettiği maden göçüğü sonrası ulaşılmaya çalışılan ikinci işçinin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

Maden ocağında göçük altında kalan cesedi çıkarma çalışmaları devam ediyor.


Edinilen bilgiye göre, Kastamonu'nun Cide ilçesine bağlı Nanepınar yakınlarında özel bir firma tarafından işletilen kömür madeninde dün öğle saatlerinde göçük meydana geldi. Bu sırada madende çalışmakta olan Şaban Mutlu (42) ve Kadir Akpınar (22) adlı iki işçi göçük altında kaldı. Haber verilmesi üzerine madene gelen sivil savunma ekipleri ve göçük altında kalan işçilerin mesai arkadaşları kurtarma çalışması başlattı.


Yapılan çalışmalar sonucunda Şaban Mutlu adlı işçinin cesedine ulaşıldı. Kadir Akpınar isimli işçiye ulaşabilmek için ise kurtarma çalışmaları gece boyunca aralıksız devam etti. Kastamonu Valisi Nurullah Çakır da sabah saatlerinde bölgeye giderek madende incelemelerde bulundu. Zaman zaman yeni göçüklerin meydana geldiği madende yapılan çalışmalar sonucunda Kadir Akpınar'a da sabah saatlerinde ulaşıldığı belirtildi. Hayatını kaybettiği açıklanan Akpınar'ın cesedini göçük altından çıkarma çalışmalarının yeni bir göçüğün oluşmaması için kontrollü bir şekilde devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 16:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?