30
Mayıs
2024
Perşembe
CİDE - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Şehit babası yürekleri dağladı

Gaziantep'te 23 Haziran'da meydana gelen patlamada yaralanan ve önceki gün şehit olan Topçu Er Ali Koş son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit ablası kardeşini asker selamı ile son yolculuğuna uğurlarken, baba kendisine verilen tabut üzerindeki bayrağı öperek gözyaşlarına boğuldu.

Gaziantep'in Islahiye ilçesi 172. Mekanize Tugayı'nda 23 Haziran tarihinde nöbet değişimi sırasında Ünimak tipi askeri aracın patlaması sonrasında yaralanan askerlerden Kastamonulu Topçu Er Ali Koş (21), tedavi gördüğü GATA'da  hayatını kaybederek şehit oldu.

Şehit askerin cenazesi ambulansla önce Dr. Münif İslamoğlu Kastamonu Devlet Hastanesi'ne sonra baba ocağı olan Cide ilçesine bağlı Derebağı köyüne getirildi.

Şehit Topçu Er Koş için köy meydanında askeri tören düzenlendi. Törene Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Albay Zeki Es ile birlikte binlerce kişi katıldı. Gözyaşlarının tutulamadığı tören öncesi Vali Nurullah Çakır, köy meydanında toplanan kadınların yanına giderek başsağlığı diledi. Ambulanstan indirilen şehidin cenazesi askerlerin omzunda meydana kadar taşındı.

Yunus ve Rabia Koş çiftinin 7 çocuğundan en küçükleri olduğu öğrenilen Şehit Ali Koş için düzenlenen törene annesi hasta olduğu için katılamadı.

Törende yapılan konuşmalarda Topçu Er Koş'u kaybetmekten duyulan acılar ve vatan için şehit olmanın kutsallığı vurgulandı. Konuşmaların ardından Ali Koş'un cenaze namazı kılınarak dualar edildi. Kılınan namazın ardından şehidin tabutu tekrar askerlerin omuzlarında aile kabristanlığına kadar taşındı. Tabutun taşınması sırasında abla Nesip Koş (23), kardeşini asker selamı ile son yolculuğa uğurladı.

Kardeşinin tabutuna son kez dokunan abla Koş, yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durabildi. Gözyaşları arasında kabristana kadar güçlükle yürüyebilen baba Yunus Koş, oğlunu kaybetmenin üzüntüsü ile güçlükle konuşabildi. Kelimelerin boğazına düğümlendiği baba, sadece "Vatan sağ olsun" diyebildi.

Aile kabristanlığında toprağa verilen şehidin tabutunun üzerindeki Türk bayrağı, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Albay Es tarafından baba Koş'a verildi. Yunus Koş, oğlunun sarıldığı bayrağı öperek gözyaşlarına boğuldu. Baba Koş'u, Vali Nurullah Çakır ve Albay Zeki Es teselli etti. Zeki Es, "Askerliğini yaparken çarşı iznine çıkıp araba altında kalan askerlerimiz var. Onlar bayrağa sarılıp gelmiyor, şehit olmuyor. Senin evladın şehit oldu" diye konuşarak, şehit babasının acısını azaltmaya çalıştı.

.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 09:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?