7
Mayıs
2024
Salı
DOĞANYURT - KASTAMONU

Fahrettin İnan


Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Fahrettin İnan, 12 yıl önce trafik kazasında kaybettiği oğlu Murat’ın anısına Kastamonu’nun Doğanyurt İlçesi’ne bağlı Danışman Köyü’nde yaptırdığı İlköğretim okulunun açılışında yaptığı konuşmada törene katılan tüm protokolü ve köylüleri ağlattı.

Hayırsever Sendikacı Fahrettin İnan’ın bir trafik kazasında kaybettiği oğlu Murat İnan adına yaptırdığı okul törenle eğitim ve öğretime açıldı. Duygulu anların yaşandığı törende konuşan acılı baba Fahrettin İnan, oğlu Murat’ı lise eğitimi gördüğü sırada Ankara’da geçirdiği bir trafik kazasında kaybettiklerini ve zor şartlar altında eğitim gören nice Murat’ların okuması için böyle bir okul yaptırmayı düşündüklerini söyledi. Hayırsever Fahrettin İnan, okulu neden Kastamonu’nun Doğanyurt İlçesi’ne bağlı Danışman Köyü’ne yaptırdığını şu cümlelerle açıkladı:
"Türk Bayrağı’nın dalgalandığı her yer benim vatanımdır. Kastamonu halkıyla benim uzun zamandır dostluğum var. Böylesi vatanını, bayrağını, ülkesini seven, şehitler diyarı, vatandaşlarından biri dahi devletine isyan etmemiş, dolayısıyla bu insanlara herkesin borcu vardır. Aile olarak birikimimizi, imkanlarımız ölçüsünde Kastamonu’da kullanmayı uygun gördük. Allah kısmet etti ve eğitim kurumumun hayırlısıyla bugün açılışını yapıyoruz."
Konuşmasında büyük kentlerdeki zenginlere de seslenen İnan, "Bugün doğu ve güneydoğuda devlete isyan edenlerin Kastamonu ve ilçelerinin ne kadar geri kaldığını görmesini istiyorum. Devletin el uzatmadığı yerlere zenginlerimiz elini uzatsın" dedi.

Babasının da merhum dedesi adına doğduğu köye bir okul yaptırdığını ve eğitime olan ilginin aileden geldiğini ifade eden Fahrettin İnan, Doğanyurt İlçesi’nde de yarım kalan bir okul gördüğünü ve Allah kısmet ederse o okulu da imkanlar ölçüsünde Milli Eğitim camiasına kazandıracağını söyledi. Fahrettin İnan, "Buradan söz veriyorum, o inşaatı da tamamlayacağım. Bu güzel insanlara ne yapılsa azdır. Bir evlat kaybettik, ancak bu okullarda öğrenim gören evlatlarımızın başarılarıyla yüzlerce evlat kazanacağımıza inanıyoruz" dedi.

Fahrettin İnan, konuşması sırasında göz yaşlarını tutamayınca törene katılanları da ağlattı. İnan’ın konuşması sırasında Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ve Kastamonu Valisi de gözyaşlarını tutamadılar. Kastamonu’ya okul yaptırdıkları için çok mutlu olduklarını her fırsatta dile getiren Fahrettin İnan ve ailesinin artık Kastamonulu olduğunu belirten Vali Mustafa Kara da , İnan ailesinin bu güzel davranışının herkese örnek olması gerektiğini söyledi.
Okulun açılışı sırasında Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Milli Eğitim Bakanı’nın göndermiş olduğu belgeyi ve günün anısına şükran plaketini hayırsever Fahrettin İnan’a verdi. Fahrettin İnan’ın ayrıca, yörenin gelir dağılımı düşük olduğu için okula giden tüm öğrencilere, kaban, önlük, kışlık ayakkabı ve giysi dağıtması köylüleri ve öğrencileri sevindirdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar