1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

İhmal, küçük Tuğba'yı canından ediyordu

Kastamonu'nun Hanönü İlçesi Sarıalan Köyü'nde akıllara durgunluk verecek bir ihmal, 4 yaşındaki Tuğba'yı az kalsın canından ediyordu.

Hanönü İlçesi Sarıalan Köyü'nde önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, komşularının evine giden Tuğba K., sedirin üzerinde bulunan ruhsatsız tabancanın yere düşüp ateş alması sonucu karın bölgesinden ağır yaralandı. Ailesi ve komşuları tarafından önce Taşköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tuğba, daha sonra sevk edildiği Dr. Münif İslamoğlu Kastamonu Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Tuğba'nın ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İrfan Taşdelen, küçük çocuğun durumunun iyiye gittiğini, ancak hayati tehlikesinin tamamen ortadan kalktığını söylemenin şu aşamada mümkün olmadığını belirtti. Kurşunun Tuğba'nın kalın ve ince barsağını tahrip ettiğini, zarar gören organların ameliyatla tekrar eski haline getirildiğini ifade eden Op. Dr. Taşdelen, "Tuğba henüz yoğun bakımda. Kurşun zaten tahribatı yaptıktan sonra çıkmış. Bizde gerekli ameliyatı yaptık. Olası bir sorun çıkmazsa, yoğun bakımdan çıkartacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 14:43:06
Güncelleme :1 Aralık 2005 Perşembe 14:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?