18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Yıldırım'dan pancar kotasına eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, sarımsaktan sonra şimdide şeker pancarına el attı.

Kastamonu'nun İhsangazi İlçesi'nde pancar tarlasına girerek çiftçisinin sorunlarını dinleyen Yıldırım, tarlada pancar söktü ve hükümetin pancar kotası politikasını eleştirdi. Çiftçilerle bir süre sohbet eden Yıldırım, pancar fiyatlarından memnun olup olmadıklarını sordu. Çiftçilerin memnun olmadıklarını belirtmesi üzerine Mehmet Yıldırım, şunları söyledi:

"Pancar fiyatları bu sene henüz açıklanmadı. Çiftçiler perişan, AKP Hükümeti seçim zamanı pancarda kotayı kaldıracağının söylemişti. Ancak tam tersi oldu, iktidar olunca verilen sözleri unuttular. Bu çiftçiler akşama kadar tarlada, yapacak başka işleri yok. Emeklerinin karşılığını alamıyorlar.Tarım bitti, hayvancılık bitti. Bu hükümet çiftçiyi bitirdi. Başbakan Kastamonu Nasrullah meydanında seçim zamanı kotayı kaldırma sözü verdi. Peki şimdi neden tutmuyor. İhsangazi gibi tarım ve hayvancılığın geçim kaynağı olduğu bir ilçede çiftçi perişan. Bu sene Allah bol yağmur verdi pancar verimi arttı. Hükümetin kota uygulaması yüzünden fazla pancarı çiftçi döküyor. Az ekse ceza, çok ekse ceza. Bu hükümet çiftçiyi cezalandırıyor. Kastamonu Şeker Fabrikası özelleşme yolunda, Kastamonu da zaten üretim yok. Bu fabrikada gidince ne olacak. Sarımsaktan sonra şimdi de pancarı tanıtacağız. Emeğimizin hakkını istiyoruz."

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 16:40:39
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 16:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?