25
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEBOLU - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Donanma İnebolu'da

Kuvayi Milliye ve Milli Mücadele'nin 90. Yılı ile Türkiye'nin tek İstiklal Madalyası sahibi ilçesi İnebolu'nun Şeref ve Kahramanlık Günü kutlamalarında Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Donanma Komutanlığı adeta gövde gösterisi yaptı.


Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile kurmayları 4 firkateyn, 1 denizaltı, 1 yakıt ikmal gemisi ve 2 hücum botla dün öğle saatlerinde İnebolu sahiline demir attı.


İnebolu'ya gelen Donanma Komutanlığı'na bağlı TCG Salih Reis, TCG Oruç Reis, TCG Gökova, TCG Yavuz Firkateynleri ile TCG Dolunay Denizaltısı, TCG Yarbay Kudret Güngör Yakıt İkmal Gemisi'nin yanı sıra TCG Atak ve Rüzgar Hücumbotları İneboluların büyük ilgisi ile karşılaştı. İnebolular akşam saatlerinde İnebolu Limanı'nda TCG Atak ve Rüzgar Hücumbotları'nı gezme fırsatı da buldu.
Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit İnebolu'da ilk olarak Kaymakam Dr. İlhan Karakoyun'u ziyaret etti. Oramiral Yiğit daha sonra Belediye Başkanı Engin Uzuner'le görüştü.

KUVAYİ MİLLİYE DERNEĞİ ÜYELERİNE YOĞUN İLGİ
Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği İstanbul ve Kocaeli Şubesi'nden kutlamalara katılmak üzere ilçeye gelen yaklaşık 30 üye İnebolu halkının büyük ilgisi ile karşılaştı.
Grup halinde ilçeyi dolaşan dernek üyeleri sık sık vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 14:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?