20
Mayıs
2024
Pazertesi
İNEBOLU - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

İnebolu limanı 4 gündür kapalı

Kastamonu'nun İnebolu Limanı çıkışında karaya oturan yük gemisini kurtarmaya çalışırken batan römorkör nedeniyle liman 4 gündür gemi girişine kapalı tutuluyor.

İnebolu Liman Başkanlığı, 4 gün önce meydana gelen söz konusu kaza nedeniyle limanda gemi giriş çıkışının tehlike oluşturduğunu, bu nedenle limanın deniz trafiğine kapalı tutulduğunu duyurdu.

Bu arada 10 metre derinlikteki römorkörün denizden çıkarılması için hazırlıklar sürüyor. İnebolu Tersanesi yetkilisi Zafer Akbulut, römorkun iki ekip tarafından çıkarılacağını belirterek, “hukuki işlemler başlatıldı. Sigorta ve diğer bürokratik işlemler ile teknik hazırlıkların tamamlanmasının ardından dalgıçlar ve balon yardımıyla römorkörü battığı yerden çıkartacağız” dedi.

İnebolu ilçesindeki özel bir tersaneye Hollanda'dan vinç getiren Balticon Hamburg adlı yük gemisi liman çıkışında karaya oturmuş, geminin kurtarılması için kullanılan tersaneye ait Aktak adlı römorkör çalışma sırasında batmış, römorkördeki iki kişi balıkçılar tarafından kurtarılmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 12:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?