29
Mayıs
2024
Çarşamba
İNEBOLU - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Kapanan yollar ulaşıma açıldı

Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Karadeniz'in kıyı kesimindeki İnebolu, Doğanyurt ve Bozkurt ilçelerinde etkili olan yağışlar sonrası yaşanan selin ardından, ulaşım ve haberleşmede ilk zamanlarda sıkıntı yaşandığını, ancak dün itibariyle ulaşım sağlanamayan, elektriği olmayan yerleşim birimi kalmadığını söyledi.

Vali Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sel sularıyla birlikte Doğanyurt ilçesinden geçen derenin debisinin arttığını belirtti.

Selle birlikte Doğanyurt ve İnebolu ilçelerinin köy yollarında yer yer heyelan meydana geldiğini ve yollarda bozulmalar olduğunu belirten Kara, İl Özel İdaresine bağlı iş makineleriyle yapılan çalışmaların ardından yolların ulaşıma açıldığını kaydetti.

Vali Kara, şunları söyledi:

''İl Özel İdare ve Kara Yolları ekipleri, bayramın birinci gününden itibaren çalıştı ve halen ekiplerimiz o bölgede. Her iki ilçede de kapalı köy yolu bulunmamaktadır. Problem yaşanan 10 köy yolunu ulaşıma açtık. Ancak, bu köy yollarında iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Haberleşme ve elektrik sıkıntısı olan köylerde Telekom ve BEDAŞ ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Şu an itibariyle hiçbir sorun yok.''

Bayındırlık ve İskan ile Tarım İl Müdürlükleri ekiplerinin sel bölgesinde olduğunu da ifade eden Kara, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Kara, bu tür afet durumlarında, devletin vatandaşın yanında olduğunu vurgulayarak, '' Vatandaşımızın gerek bayram tatilini gerekse bayram tatili sonrasında refah ve huzur içinde yaşayabilmesi için devletimiz ne gerekiyorsa yapacaktır. Hasar tespit çalışması sonrasında belli bir program dahilinde zararı ve ziyanı olanlara gereken yardımlar yapılacaktır'' diye konuştu.

a.a
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 18:57:38
Güncelleme :2 Ekim 2008 Perşembe 19:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FERHAT IP: 88.233.18.xxx Tarih : 20.10.2008 13:02:32

TUM HALKIMA GECCMIS OLSUN