20
Mayıs
2024
Pazertesi
İNEBOLU - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Rektöre coşkulu karşılama

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, dün memleketi olan Kastamonu’nun İnebolu İlçesi’ni ziyaret etti.

Kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Yamaç, temeli 1995 yılında atılmasına ve kaba inşaatının bitirilmesine rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilemeyen İnebolu Su Ürünleri Fakültesi inşaatında incelemelerde bulundu.


İlçe girişinde Kaymakam Ali Yener Erçin, Belediye Başkanı İdris Güleç ve çok sayıda vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Rektör Yamaç, daha sonra eski Belediye Meydanı’na geçti. Burada organize edilen karşılama törenine ise yüzlerce İnebolulu katıldı. Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlarla meydana giren Rektör Yamaç’a daha sonra öğrenciler folklor gösterisi sundu. Davul zurna ekibi de çaldığı oyun havalarıyla ilçede bayram havası estirdi.

Görkemli karşılamanın ardından Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, temeli 1995 yılında atılan, ancak kaba inşaatı bitirildikten sonra herhangi bir ilerleme kaydedilemeyen İnebolu Su Ürünleri Fakültesi inşaatında incelemelerde bulundu. Projenin müteahhidi olan Hektaş İnşaat’ın sahibi İbrahim Ekşi, Rektör Yamaç’a proje hakkında bilgi verdi. Rektör Yamaç, üniversitelerinde su ürünleri branşı olmadığını, konuya yabancı olduklarını belirterek, "Bazı üniversitelerimize bağlı su ürünleri fakülteleri var. Buralardan, su ürünleri fakültesinde neler gerekli olduğunu, fiziki ve teknik özelliklerinin nasıl olması gerektiği konularında bilgiler alalım. İnşaatı yaparken bunlara dikkat etmemiz lazım. Daha sonra binada değişiklik yapmak zorunda kalmayalım" dedi.

İnebolu’da fakülte açabilmek için öğretim görevlisi bulmakta sıkıntı yaşayabileceklerini belirten Rektör Yamaç’a Kaymakam ve Belediye Başkanı tarafından İnebolu Sağlık ve Eğitim Vakfı’na ait huzurevinin yurt veya öğretim üyesi lojmanı olarak değerlendirilmesi önerildi. Bu öneri üzerine huzurevinde de incelemeler yapan Yamaç, 3 yıldır kapalı olan binanın nasıl değerlendirilebileceği yönünde fizibilite çalışması yapılması için ilgili daire başkanına talimat verdi. Küre Belediye Başkanı Engin Ayrancı, öğretmenevinde bir süre görüştüğü Yamaç’tan Küre’ye bir yüksek okul kazandırmasını talep etti. Etibakır’a ait sosyal tesis ve lojmanların yüksek okul için tahsis edilebileceğini belirten Başkan Ayrancı’nın talebini dinleyen Rektör Yamaç, "İnebolu Su Ürünleri Fakültesi yıllardır açılmayı bekliyor. Kastamonu Fen ve Edebiyat Fakültesi’nin birçok eksiklikleri var. Kastamonu’da yapacağımız işler var. Önce bunları tamamlayalım. Daha sonra Küre’nin bu talibini de değerlendiririz" dedi.
Geceyi İnebolu’da geçiren Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç onuruna akşam yemeği verildi.

İnebolu
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 16:52:58
Güncelleme :1 Aralık 2005 Perşembe 15:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakan IP: 213.74.94.xxx Tarih : 8.04.2005 14:43:52
Selam... Memleketim icin guzel gayretlerden biri ama neden ihtiyacimiz olan ve bircok sikintida olan memleketlimizin elinden huzurevi alinarak baska bir amac icin kullaniliyor......Yeni bir binaya veya lojmana ihtiyac varsa bu yapilsin....ve degerlendirilsin.. Saygilar