19
Mayıs
2024
Pazar
İNEBOLU - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Selin yaraları sarılıyor

Ramazan Bayramı'nda Kastamonu'nun kıyı kesimindeki ilçelerde etkili olan yağışların oluşturduğu hasarların ardından İnebolu Belediyesi, yaraları sarıyor.

Sel sularının yol açtığı zararı başlangıçta 500 bin YTL civarında tahmin ettiklerini, ancak son hesaplarına göre bu zararın 700 bin YTL dolayında olduğunu belirten Belediye Başkanı İdris Güleç, yoğun bir çalışma içinde olduklarını bildirdi.

Güleç'in verdiği bilgiye göre, selin ardından Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nce belediyeye 35 bin YTL yardım gönderildi.

İhaleler düzenleyerek çalışmalara başlayan belediye, bozulan yol ve kaldırımları onardı, Kızıklara Mahallesi'nde selden yıkılan duvarı yaptırdı. Jandarma komutanlığı binasının üzerindeki yolda da kanalet çalışması sürdürülüyor. Aşırı yağışlarda, sel sularının verdiği zararları önlemek için kanaletlerle sel suları çay içine alınacak.

Aşağı Hatıpbağı Mahallesi'nde sık sık taşan bent onarılarak boruları yenilendi. Avara Mahallesi'nde dere ıslah çalışmaları yapıldı. Belediye, selden zarar gören Azize Ana YİBO ve İnebolu Endüstri Meslek Lisesi;nin kanalizasyonunu ve yağmur drenajlarını yaptırdı.

Karayolları Şube Şefliği mevkisinde deniz tahribatıyla bozulan kanalizasyon hattının yenilenmesi çalışmalarına da başlandı.

Ekim ayının ilk günlerinde şiddetli yağışlar, Kastamonu'nun sahil kesimindeki İnebolu, Doğanyurt ve Bozkurt ilçelerinde zarara yol açmıştı.

a.a
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 19:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?