18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEBOLU - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Yılmaz'dan 'İnsan Hakları' semineri

İnebolu Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yılmaz, Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın talimatı üzerine Samsun'da 5 Nisan-14 Mayıs 2004 tarihleri arasında yapılacak  "İnsan Hakları Sözleşmesi Eğitim Semineri" nde konuşmacı olacak.

Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın talimatları üzerine Samsun'da 5 Nisan-14 Mayıs 2004 tarihleri arasında "İnsan Hakları Sözleşmesi Eğitim Semineri" verilecek.


Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın organize ettiği seminere Samsun, Bafra, Çarşamba, Ünye, Vezirköprü, Amasya, Sinop, Boyabat, İnegöl ve Kastamonu Ağır Ceza merkezleri ve mülhakatlarında görev yapan yaklaşık 400'e yakın cumhuriyet savcısı ve hakimin katılacağı öğrenildi.


Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, Avrupa Birliği (AB) Uyum Yasası kapmasında yer alan İnsan Hakları Sözleşmesi'nin, tatbik etmek üzere hakim ve savcılara anlatılacağını söyledi. Başsavcı Gökçınar, "Söz konusu seminer 5 Nisan-14 Mayıs 2004 tarihleri arasında Büyük Samsun Oteli'nde yapılacak. 50'şerli gruplar halinde periyodik olarak gerçekleştirilecek" dedi.


Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar'ın başkanlığındaki seminere, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve İnebolu Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yılmaz'ın da konuşmacı olarak katılacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 00:02:26
Güncelleme :1 Aralık 2005 Perşembe 15:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?