22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Belediye kendi mıcırını üretecek

Kastamonu'nun Tosya ilçe Belediyesi kurduğu bir tesis sayesinde kendi mıcırını kendi üretmeye başladı.

1. derece deprem bölgesi olan Tosya'da hazır beton üretiminde kullanılan malzemelerin yanı sıra asfaltlama çalışmalarında kullanılan malzemeleri üretecek olan tesis de faaliyete geçti. Tosya Belediye Başkanı Sait Gülabacı, ilçenin 1. derece deprem kuşağında yer aldığını belirterek, depremlere karşı daha fazla dayanıklı olan hazır beton üreten tesislere malzeme desteği sağlayacağını belirtti.

Belediye Başkanı Gülabacı, "Belediye olarak bizim önceliğimiz 1. derece deprem kuşağında olan ilçemizdeki binalarda hazır beton kullanımını artırmak. Kurduğumuz bu tesis sayesinde hazır beton üreten firmalara malzeme desteği sağlayacağız. Bu tesislerde üreteceğimiz filler asfalt malzemesi ve mıcır ile belediye sınırları içersindeki mahalle ve köy yollarını asfaltlayacağız. Belediyemiz bünyesinde daha önceden kurulmuş olan bir asfalt plenti vardı. Uzun zamandır kullanılmadığı için atıl durumda bekliyor. Asfalt plentini tekrar çalışır hale getirmek için çalışmalara başladık." dedi.

Hazır beton santralleri için malzeme üretmeye önem verdiklerini kaydeden Gülabacı, "Bu sayede belediyemiz uzun vadede hem para kazanacak hem ihtiyaç duyduğu mıcır ve asfalt malzemesini üretecek. Tosya her geçen gün büyüyen bir şehir. Bu nedenle belediye olarak kendi yağımızla kavrulmak istiyoruz. Yine belediyemiz tarafından işletilen kum ocağımızda bu tesis sayesinde tam kapasite olarak çalışacak." şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 12:37:23
Güncelleme :26 Aralık 2005 Pazartesi 12:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?