4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

"Durmak yok, yola devam"

FATSA:

12 Haziran 2011 seçimlerinde AK Parti'den tekrar milletvekili adayı gösterilmeyen Milletvekili Eyüp Fatsa, AK Parti ilçe binasında bir basın toplantısı yaparak değerlendirmelerde bulundu. Basın toplantısında Fatsa'ya AK Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Eroğlu ve çok sayıda partili eşlik etti.

12 yıllık milletvekilliği hayatını değerlendiren Eyüp Fatsa yaptığı veda konuşmasında, "12 yıl milletvekilliği yapmış kişiler normalde aday listesine konulmadığı zaman kamuoyunun tepkilerinin ne olduğunu biz biliyoruz. 12 Haziran 2011 günü gerçekleşecek olan genel seçimlerde aday listesinde yokum. Milletin nezdinde ilk günkü gibi saygılı ve onurlu olarak karşılarına çıkmak benim için çok önemlidir. Ve bunu ben başardım ve halkımın halen karşısındayım. Bu da benim için çok onur verici bir durumdur" diye konuştu.

Siyasette küsmenin çok yanlış bir şey olduğunu belirten Fatsa, "Siyaset uzun soluklu bir maratondur. Çok mevsimleri vardır ve 12 Haziran'da bu mevsimler birisidir. Dolayısıyla bundan sonra yeni mevsimler olacaktır. Fatsa ve Ordulular şu konuda üzülmesinler. Partililerimizin hassasiyetlerini, duygularını, olayları değerlendirmekteki zorluklarını da biliyorum. Hizmet noktasında da tek tek vatandaşlarımızın talepleri noktasında da ben vatandaşlarıma ve hemşehrilerime hiçbir şeyin eksikliğini göstermem. O noktada bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Bu zamana kadar birlikte olduk, bundan sonrada birlikte olmaya devam edeceğiz. Omuz omuza olacağız, bir olacağız, beraber olacağız. Bölgemize daha iyi hizmetleri alma adına birlikte yürümeye devam edeceğiz. Siyaset sadece milletvekili olarak yapılmıyor" diye konuştu.

"LİSTE NASIL ÇIKARSA ÇIKSIN TARTIŞILACAKTI"

Liste hakkında farklı yorumların olabileceğini belirten Fatsa, "'Bu listede şu isimler olsaydı, şu isimler olmasaydı' denilebilir. Bu liste nasıl çıkarsa çıksın tartışılacaktı. Geçmiş listeleri de ondan önceki listeleri de hatırlayın. Her listenin tartışmaları oldu. Sadece bizim parti için değil, diğer partiler için de bu böyle oluyor. Bu listeleri bence tartışmayalım. Birlikte neler kazanabiliriz, neler yapabiliriz bunları tartışmamız gerekiyor. Görev ve sorumluluğumuzu yapmadığımız zaman hep birlikte

neleri kaybedeceğimize bakmamız gerekiyor. Ben arkadaşların tercihleri yeniden gözden geçirmelerini, duygusal tercihlerini yeniden gözden geçirmelerini istiyorum. Yine sokaklarda ve meydanlarda beraber olacağız. Bütün arkadaşlarım bundan emin olabilir" şeklinde konuştu.

"Bizi seven ve partimize gönül veren kişilerin şahsımla alakalı bir eksiğim, bir ayıbım olmadığımı bilirler" diyen Milletvekili Fatsa, "Beni çok eleştirdiler ama o eleştirilerin yanlış olduğunu görenler vicdanlarının rahatsızlığı ile boğuşuyorlar. Siyaset halkın dilinde neyse odur. Ve her zaman o kabul bulunur. Nasıl tecelli edeceği siyasetin sonucudur. O açıdan herkes müsterih olabilir. Temsil ettiğim iradeye ve bana güvenen arkadaşlarım üzülmesin. Benim yaptıklarımdan, duyduklarımdan rahatsız

olmasınlar diye her şeye kılı kırk yararcasına azami gayret ve titizlik gösterdim. Alnım ak, başım dik. Göğsümü gere gere milletvekili olduğum gibi gezmeye yine devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

"KİMSENİN ÖNÜNDE EĞİLMEDİM"

Siyaseti sokaktaki insanlarla yapmaya çalıştığını vurgulayan Fatsa, şöyle konuştu:

"Siyaseti hiç kimsenin elinden eteğinden tutarak, çantasını taşıyarak yapmadım, bunun ilkesizlik ve onursuzluk kabul ettim. Siyasette Allah'tan başka kimseye hesabım yoktur. Geldiğim her yere sizinle birlikte tırnaklarımla kazıyarak birlikte geldim. Eğer çanta taşısaydım, eğer birinin eteğinden tutup beni sürüklemesini isteseydim siyasette farklı yerlerde olabilirdim. Ama bunu yapmadım, çünkü arkadaşlarımın yanında sönük bir durumda olurdum. Onurumu kaybederdim. Kendime olan saygımı kaybederdim. Size

olan sadakatimi kaybederdim. Bunu ben onursuzluk kabul ederdim. Bunu yapmadım, kimsenin önünde eğilmedim, kimseye de eyvallah demedim. Temsil ettiğim insanların hukukunu savunma noktasında da hiçbir zafiyet, yılgınlık göstermedim. Vicdanım ve gönlüm rahattır. Yapmış olduğum tüm projeler ortadadır. Herkesin ilgisini ve alakasını kazandım. Tüm yapılan yatırımların takipçisi olmaya da devam edeceğim."

"BEN BU PARTİNİN KURUCUSUYUM"

Milletvekili olamamasının kendisi için çok fazla bir dezavantajı olmadığını belirten AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ben bu partinin kurucusuyum. Kurucu milletvekiliyim AK Parti'nin. Bu partinin en önemli kademelerinde aktif görevler yaparak sorumluluklarını aldım. Dolayısıyla belki milletvekili olarak görevime devam etmeyeceğim ama bizler devam ederek partimize sahip çıkacağız. Ben bu zamana kadar partimde onurumla şerefimle görev yaptım. Dergaha hiç eğri odun taşımadım. Kimseden de lütuf dinlemedim. Onurumla yaptım, şerefimle de bu görevi teslim ettim. Yine her zaman olduğu gibi her yerde vatandaşlarımızla birlikte

olmaya devam edeceğim. Siyaset dinamik ve heyecanlı bir yapıdır. Siyasetin dinamizmini ve heyecanın alırsanız iyi işler başarırsınız. Yılgınlık, yorgunluk gösterenlerden siyasetçi olmaz. Alıngan ve kırılgan insandan siyasetçi olmaz. Bundan sonra profesyonel bir siyasetçi olarak hayatıma devam edeceğim. Türkiye'de kendini kabullendirmiş bir siyasetçiyim. Ben ne yaptığımı, ne yapmadığı biliyorum. Ben AK Parti'liyim. Ben bütün gücümle AK Parti'nin iktidarda olması adına var gücümle çalışmaya devam edeceğim.

Kimse ne benim üzerimden ne de partim üzerinden siyaset yapmaya kalkmasın. Buna asla ben müsaade etmem. Tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrada durmak yok, yola devam."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2011 Cumartesi 13:27:04
Güncelleme :16 Nisan 2011 Cumartesi 13:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?