3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

1 Mayıs kutlamaları iptal!

ORDU'DA 1 MAYIS KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ

Ordu'da 1 Mayıs kutlamaları, Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla Karakolu'na yapılan saldırıda aralarında karakol komutanının da bulunduğu 4 askerin şehit olması nedeniyle iptal edildi.

Ordu Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" kutlamaları iptal kararından önce renkli görüntülere sahne oldu. Meydanda toplanan işçi ve memur sendikaları üyeleri, horon ve halaylar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Siyasi parti yöneticileri ve sendika temsilcilerinin de katıldığı kutlamalar sırasında öğle ezanı okunmaya başladı. Ezan sebebiyle kutlamalarına ara veren işçiler, ezan bittikten sonra kutlamalara kaldığı yerden devam etti. İşçilerin doldurduğu alanda eğlenceler yöresel halk oyunları gösterileriyle devam etti. Türk-İş ve Belediye İş Sendikası Ordu Temsilcisi Selim Yöndem, kutlamalar sırasında yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ın tüm emekçilerin dayanışma günü olduğunu söyledi. Yöndem, "Barış için özürlük için demokrasi için ekmek için daha güzel bir dünya da sömürüsüz baskısız insanca yaşamak için birlikteyiz. Her türlü baskıya inat, haklarımızın ve özgürlüklerimiz içinde dayanışma içindeyiz. Sosyal adalet, eşitlik, bağımsızlık ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs'ta başta Taksim olmak üzere hep birlikte barış içinde, kardeşçe kutluyoruz. 1 Mayıs'ı güvencesiz, kuralsız çalışmanın yaygınlaştığı koşullarda karşılıyoruz. Emekçilerin yarısı kayıt dışı çalışıyor. Esnek, güvencesiz ve kuralsız çalışma kural haline geliyor. 4C uygulamasına kölelik düzenine mahkum ediliyor. Sendikasızlaşma yaygınlaşıyor. Sendikalaşmanın önüne engeller çıkarılıyor" dedi.

Daha sonra yerel sanatçılardan oluşan müzik grubu konsere başladı. Grubun 3 türkü seslendirmesinden sonra araya giren Türk-İş ve Belediye İŞ Sendikası Temsilcisi Selim Yöndem, Tunceli'de 4 askerin şehit olması ile ilgili olarak sendika temsilcileri olarak aldıkları karar neticesine kutlamaların sonlandırıldığını söyledi. Bunun üzerine alanda bulunanlar "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde terör örgütüne lanet yağdırdı. Kutlamaların iptal edilmesinin ardından alandakiler sessiz bir şekilde dağıldı.

ORDU'DA 1 MAYIS KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ
ORDU'DA 1 MAYIS KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 14:52:00
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 18:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?