3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

1 metrekare için 3 ölü

Ordu'nun İkizce ilçesinde 10 yıldır aralarında husumet bulunan teyze çocukları arasında 1 metrekarelik yer için çıkan silahlı kavgada 3 kişi öldü 2'si ağır 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Şenbolluk Beldesi Merkez Mahallesinde yaşayan Haydar Dikbıyık (73) arazisinin sınırlarını belirmemek için etrafına kalaslar çaktı. Evlerine Dikbıyık'ın arazisi üzerinden geçen Fahri Sekmen, evlerine geçmek için 1 metrekarelik yer bırakılmasını istedi. Dikbiyik ile Sekmen arasında 1 metrekarelik yer bırakılmaması nedeniyle sözlü tartışma başladı. Tartışmaya Sekmen ve Dikbıyık ailelerinin diğer fertlerinin de karışması üzerine iki taraf birbirine silahla ateş etmeye başladı.

Silahlı kavgada Haydar Dikbıyık (73) olay yerinde hayatını kaybederken, Mustafa Dikbıyık (61) ile Yüksel Dikbıyık (37) , Fahri Sekmen (25), Sezgin Sekmen (30) ve Şakir Sekmen (27) ağır yaralandı. Yaralılar 112 Acil Servis ekipleri tarafından Ünye ve Fatsa devlet hastaneletüm kaldırıldı. Mustafa Dikbıyık ve Fahri Sekmen müdehalelere rağmen hayatlarını kaybetti.

Olayda ağır yaralananlardan Sezgin Sekmen Ordu Devlet Hastanesi'ne, Yüksel Dikbıyık ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Olay yerinde Ordu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve komandolar geniş güvenlik önlemi aldı. Olaya karıştığı iddia edilen 3 kişi jandarma tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Dikbiyik ve Sekmen aileleri arasında 10 yıldır arazi tartışmasının sürdüğü bildirildi. 

AA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2013 Pazar 10:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?