3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

17 köy içme suyuna kavuşacak

ORDU'DA 17 KÖY DAHA İÇME SUYUNA KAVUŞACAK

Ordu İl Özel İdaresi tarafından 4 farklı ilçede mevcut su kaynakları kullanılarak 17 köyün içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışma başlatıldı.

İl Genel Meclisi mart ayı dördüncü birleşim toplantısında Mesudiye, Gülyalı, Çatalpınar ve Ulubey ilçelerinde çok sayıda köyün içme suyu ihtiyacının karşılanmasıyla ilgili teklif görüşüldü.

Konuyla ilgili olarak Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından Mesudiye İlçesi Türkköy köyü, Gülyalı İlçesi Mustafalı köyü, Çatalpınar ilçesi Ortaköy-Karahasan grup köyleri Ulubey ilçesine bağlı Çağlayan, Kirazlık, Güvenyurt, Belenyurt, Koşaca, Duran, Güvenköy, Kumanlar, Kalıcak, Kıranyağmur, Fındıklı, Doğulu, Güzelyurt ve Kumrulu köylerinin oluşturduğu Ulubey-Tekmezar grup köylerinin içme suyu ihtiyacını karşılamaya yönelik teklif sunuldu.

Bu konuda ön projesi tanzim ve tasdik edilen su kaynaklarının ilgili köylere tahsis edilmesine ilişkin teklif görüşülerek komisyona sevk edildi. Komisyondan çıkan karar sonrasında çok sayıda köy mevcut su kaynaklarından kullanabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 17:39:03
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 17:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?