3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

17 yaşında 21 madalyası var

17 YAŞINDA 21 MADALYASI VAR

Ordu'nun Kumru ilçesinde 'sakat' diye güreşe alınmak istenmeyen Aziz Eyilikçi, şimdi Türkiye'yi dünya ve Avrupa'da temsil ediyor.

Aziz Eyilikçi, Kumru'da Atatürk İlköğretim Okulu 5. sınıfta iken okulun güreş takımına girdi. O zaman 27 kilo olan Aziz Eyilikçi, katılma kararı aldığı Güreş Eğitim Merkezi Seçmelerinde kendisini acı bir sürpriz bekliyordu. Ordu'dan gelen hakem heyeti Aziz'e şöyle bir baktı, muayene etti ve göğsünde doğuştan kaynaklanan bir çıkıntı nedeniyle güreşemeyeceği söyledi.

Bunun üzerine Aziz Eyilikçi ve öğretmeni Özden Yaktı duruma itiraz etti. Ailenin de müdahil olduğu bu itirazlar neticesinde sağlık kurulu raporları da ortaya kondu. Hakem heyeti, nasıl olsa kendi kararlarının geçerli olacağını varsayarak ve il elemelerinde 'nasıl olsa elenir' diyerek hatıra binaen Aziz'in müsabakalara katılmasına izin verdi

İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Aziz, il seçmelerinde birinci olarak Türkiye Şampiyonası'na katıldı ve 3. oldu. Ordu Güreş Eğitim Merkezi'nde güreşe devam ederken Ankara Gölbaşı TEDAŞ Kulübü'nden davet gelince İl Güreş Eğitim Merkezi buna izin vermedi.

Aziz Eyilikçi ve iki arkadaşı Gölbaşı'na gitmek için bir akşamüstü otobüse binerek hiç bilmedikleri Ankara'ya TEDAŞ Güreş Kulübü'ne gittiler.

Halen burada güreşe devam eden ve neredeyse ağırlığına yakın madalyalar alan Aziz Eyilikçi, son katıldığı Uluslararası Zafer Turnuvası'nda birinci oldu. Milli Takımda da güreşen Aziz Eyilikçi, 20 Temmuz'da Bosna Hersek'te düzenlenen Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda 54 kiloda Türkiye'yi temsil edecek

Bugünlere gelmesine vesile olan Kumru Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni Özden Yaktı başta olmak üzere, Ordu Güreş Eğitim Merkezi'ndeki tüm hocalarına ve TEDAŞ'daki hocalarıma şükran borçlu olduğunu belirten Eyilikçi, "Ailemin teşviki ile de geldiğim bu seviyeyi daha da ileriye taşıyacağıma inanıyorum. İnşallah Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda da en iyi dereceyi elde etmeye çalışacağım" dedi.

Güreşe başladığı 2005 yılından bu yana ulusal ve uluslararası turnuvalarda 21 madalya elde eden Aziz Eyilikçi, "Geldiğim yeri ve ülkemi unutmadan adım atıyorum. Öğretmenlerim beni keşfedip teşvik ettiler. Her öğrencinin seçebileceği ve başarılı olabileceği alanları gözlemleyen eğiticiler oldukça çeşitli dallarda çok başarılı sonuçlar elde edilebilir kanaati taşıyorum" diye konuştu.

17 YAŞINDA 21 MADALYASI VAR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 14:14:03
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 15:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?